Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ

 

Επικίνδυνος τζιχαντιστής που βρίσκεται στην Ελλάδα περίπου ένα χρόνο, μαζί με τη σύζυγο και τα δυο παιδιά τους, συνελήφθη χθες στην Αλεξανδρούπολη όταν πήγε να κάνει αίτηση για άσυλο στη χώρα μας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για Αφγανό, ηλικίας 30-32 ετών, που ομολόγησε ότι πολεμούσε με τις δυνάμεις του ISIS και τον οποίο κατήγγειλε η ίδια η σύζυγός του.

Λίγο μετά την ομολογία του και ενώ βρισκόταν στο κρατητήριο προσπάθησε να αυτοκτονήσει με τα κορδόνια από τα παπούτσια του ενώ τώρα βρίσκεται στο ΠΓΝΑ όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Την είδηση μετέδωσε η ιστοσελίδα alexpoli.gr, σημειώνοντας ότι ο τζιχαντιστής πήγε στην Αλεξανδρούπολη από άλλη πόλη της Ελλάδας προκειμένου να παρουσιαστεί στην υπηρεσία ασύλου.

Ο άνδρας διέμενε στον προσφυγικό καταυλισμό του Ωραιοκάστρου. Αρχικά είχε φτάσει μέσω θαλάσσης στη Λέρο από όπου απαγορευόταν να φύγει. Ουδείς γνωρίζει πώς έφυγε από το νησί και πώς βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Πάντως η σύζυγός του που στην αρχή τον κατήγγειλε σε κοινωνική λειτουργό για κακοποίηση του παιδιού τους, αποκάλυψε ότι έκανε πολλά ταξίδια στην Ελλάδα και είχε σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση.

Το γεγονός αυτό είχε κινήσει τις υποψίες της ΕΛΑΣ που τον παρακολουθούσε. Μάλιστα σε έρευνα που έγινε σε σπίτι στην Αθήνα όπου διέμενε, εντοπίστηκαν στοιχεία-αποδείξεις της δράσης του στη Συρία, στις τάξεις του ISIS. Αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ίσως και σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου