Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ MΕΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 1,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

 

Μείωση κατά 1,5 δισ.ευρω εμφάνισαν οι καταθέσεις τον ιδιωτών και επιχειρήσεων τον Ιανουάριο, υποχωρώντας στα 119,7 δισ. ευρω από 121,4 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2016.

ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ISIS

 

Γράμματα που άφησαν πίσω τους βομβιστές αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους έχει στα χέρια του το Reuters, έπειτα από έρευνες σε εγκαταλειμμένο κέντρο εκπαίδευσης τζιχαντιστών στην δυτική Μοσούλη.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΠΕΝ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ «ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ»

 

Ξεκινά το παζάρι για μέτρα και αντίμετρα. Bloomberg: Σε αναμονή ανανεωμένης πρότασης προγράμματος διάσωσης η Αθήνα.Βίαια επεισόδια σημαδεύουν την προεκλογική εμφάνιση της Μαρίν Λεπέν στην πόλη Ναντ.

ΛΕΠΤΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

 

Γιατί κλιμακώνουν οι Τούρκοι τις προκλήσεις; Τα παρελθόντα ρήγματα της ελληνικής αποτρεπτικής στρατηγικής και τα σημερινά όρια της ελληνικής ανοχής.

ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

Η κατάσταση στη Συρία έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει, σε σχέση με το ρόλο που επιδιώκει να παίξει η Τουρκία, δηλαδή να καταστρέψει τις διοικητικές και στρατιωτικές δομές.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ – ΣΚΟΥΠΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

 

Εφόδους σε περισσότερα από 20 κτίρια, στο Βερολίνο, πραγματοποίησε την Τρίτη η γερμανική αστυνομία, στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, στις 19 Δεκεμβρίου, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 12 ανθρώπους.

ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΟΔΥΡΕΤΑΙ Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ

 

Ο ελληνικής καταγωγής γενίτσαρος πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι (Νικόλας Γρούιος), ένθερμος υποστηρικτής του παραλογισμού ότι οι Σκοπιανοί Σλάβοι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων, με ανάρτησή του την Κυριακή το βράδυ στο Facebook ισχυρίζεται ότι «ξένα κέντρα». 

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΩΡΤΖ ΣΟΡΟΣ Η ΡΟΜΑΝΑ ΒΛΑΧΟΥΤΙΝ

 

Η αμφιλεγόμενη Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Τίρανα, Κροάτισσα Ρομάνα Βλαχούτιν, παραχώρησε συνέντευξη στην κροατική εφημερίδα Jutarnji list για να απαντήσει σε όσα την κατηγορούν. Η Ρομάνα Βλαχούτιν διέψευσε τα δημοσιεύματα ότι έχει δεχθεί απειλές, ωστόσο δεν εξήγησε τους λόγους αύξησης της ασφάλειας της.

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 

Τη βεβαιότητα πως «οι λύσεις μπορούν να βρεθούν» εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, με αφορμή την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τη β΄ αξιολόγηση.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι ευπρόσδεκτος στην Αυστρία, στο πλαίσιο της εκστρατείας που πραγματοποιεί εν όψει του δημοψηφίσματος για την ενίσχυση των εξουσιών του, τον Απρίλιο, ανακοίνωσε, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς.

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ Η ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΣΛΑΒΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 

Πρόσφατα, διανοούμενοι, ηθοποιοί, αναλυτές και καθηγητές, ολοένα και πιο συχνά μιλούν για επικίνδυνα σενάρια, εάν στα Σκόπια σχηματίσει κυβέρνηση ο Ζόραν Ζάεφ.

ΕΝΑ GREXIT ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

«Η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει οπωσδήποτε στην Ευρωζώνη, διότι η έξοδός της θα προκαλούσε μεγάλες ζημιές συνολικά στην οικονομία της Ευρώπης», τόνισε ο Αντόνιο Ταγιάνι, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Berliner Morgenpost».