Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

 

Η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας σε ένα γράφημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Development Indicators database), που δημοσιεύτηκαν την 1η Φεβρουαρίου.

ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΜΕ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 130 OI ΝΕΚΡΟΙ

 

Πάνω από 130 άνθρωποι, στη μεγάλη πλειονότητά τους μαχητές, σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις που μαίνονται επί τρεις ημέρες ανάμεσα σε μέλη μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης που πρόσκειται στο ISIS και οργανώσεων ανταρτών στη νότια Συρία, σύμφωνα με μια ΜΚΟ.

ΞΑΝΑΧΤΙΖΕΙ ΤΟ ΡΑΙΧΣΤΑΓΚ Η ΡΩΣΙΑ

 

Το κτίριο θα ανεγερθεί στα περίχωρα της Μόσχας, σε πάρκο του στρατού, το οποίο δημιουργήθηκε πρόσφατα για τις ανάγκες του στρατιωτικού κινήματος της νεολαίας και θα χρησιμοποιηθεί για ασκήσεις πολέμου.

ΗΠΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ

 

Και να που το τελματωμένο θέμα  της Ισραηλινο-Παλαιστινιακής διένεξης ξανάρθε στην επικαιρότητα  με τις χειρότερες  συνθήκες. Η επίσκεψη Νετανιάχου στην Ουάσιγκτον και η δήλωση  Τραμπ, για επανέναρξη των συνομιλιών. 

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ

 

Επτά χρόνια μετά την είσοδο της Ελλάδας στο σπιράλ της πρωτοφανούς κρίσης, όλο και περισσότεροι Έλληνες καταλαβαίνουν ότι ένας σημαντικός παράγοντας που συνέβαλε στη δημιουργία της ήταν η κακή διαχείριση (των δημόσιων οικονομικών) του κράτους.

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ 7 ΠΛΑΝΗΤΕΣ

 

Σε μια σπουδαία ανακάλυψη, που αλλάζει τα πάντα σχετικά με την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, έφτασε η NASA, καθώς εντοπίστηκε ένα νέο σύστημα με πλανήτες που μοιάζουν με την Γη και θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την ύπαρξη ζωής, όπως ανακοινώθηκε.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΗΣ ΥΣΤΕΡΙΑΣ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

Προκλητικός και στα πρόθυρα της υστερίας ο τουρκικός Τύπος την Τετάρτη σε ό,τι αφορά το Κυπριακό Ζήτημα. Οι περισσότερες τουρκικές εφημερίδες αναφέρονται στην κοινή συνέντευξη Τύπου του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί από τα Κατεχόμενα την Τρίτη.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΗΣ «ΠΛΑΚΑΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Τον γερουσιαστή Τζον Μακέιν, που είχε φωτογραφηθεί στις 27 Μαΐου 2013 παρέα με τζιχαντιστές στη Συρία, τον θυμάστε; Λοιπόν, αυτός ο Τζον Μακέιν (80 ετών) -που είναι και επικεφαλής της Επιτροπής Ένοπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας- επισκέφθηκε την Τουρκία και συνάντησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μαζί με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΩΘΗΘΗΚΑΝ ΛΙΓΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΗ ΑΛ ΜΠΑΜΠ

 

Οι τουρκικές δυνάμεις που έχουν εισβάλλει στη Συρία και οι ντόπιοι ισλαμιστές μισθοφόροι τους από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), κατάφεραν να προωθηθούν την Τετάρτη το πρωί μέσα στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη Αλ Μπαμπ στη βορειοδυτική Συρία.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

 

Ανώτερη τουρκική αντιπροσωπεία επισκέπτεται το Ισραήλ την Κυριακή, για πρώτη φορά μετά την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών από τον Ιούνιο του περασμένου έτους, γράφει η ισραηλινή «Arutz Sheva 7» στην αγγλική γλώσσα.