Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΟΙ ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ

 

Να γιατί πρέπει να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη. Ήρθε η ώρα να παραδεχθούμε ότι τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα είχαμε σχεδιάσει, όσον αφορά το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η CIΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2012

 

Σε πολύμηνη κατασκοπευτική επιχείρηση στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2012 οι εντολές προς τους πράκτορες της CIA περιλάμβαναν την έρευνα για τη στάση και τις απόψεις των υποψηφίων και των κομμάτων τους για την ελληνική κρίση χρέους, για τον ρόλο της Γαλλίας και της Γερμανίας στη διαχείριση της κρίσης.

ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ O ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ

 

Ουγγαρία, Σερβία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία. Χώρες των Βαλκανίων που τελευταία ρέπουν ολοένα περισσότερο προς τον ολοκληρωτισμό. Το παράλογο όμως της όλης υπόθεσης δεν είναι ότι φοβούνται την αντιπολίτευση, ούτε καν την κατακραυγή των ψηφοφόρων. 

ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΤΟ HDP

 

Το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) ανακοίνωσε σήμερα ότι προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) ενάντια στις παράνομες, όπως τις χαρακτηρίζει, προφυλακίσεις των συμπροέδρων του για κατηγορίες που σχετίζονται με τρομοκρατία.

ΧΟΛΗ ΣΤΑΖΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

Η συμφωνία του Eurogroup για το ελληνικό πρόγραμμα στο επίκεντρο των γερμανικών δημοσιευμάτων. H Handelsblatt εκτιμά πως το πρόγραμμα δεν είναι επιτυχημένο ενώ η FAZ ‘βλέπει’ επιστροφή της κρίσης.

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΧΩΡΙΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚΙΝΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

 

Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν τη Δευτέρα χωριά του ιρακινού Κουρδιστάν κοντά στα τουρκικά σύνορα, με την αιτιολογία ότι στόχος τους ήταν οι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) που διατηρούν στρατόπεδα στην περιοχή.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΕ ΣΤΟ EUROGROUP

 

Με επιτυχία στέφθηκε ο στόχος της ελληνικής πλευράς στο κρίσιμο Eurogroup, αφού επιτεύχθηκε η πολυπόθητη πολιτική συμφωνία με τους επικεφαλής των θεσμών.

ΠΩΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΥΝ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

 

Σειρά τεχνασμάτων που χρησιμοποιούν τράπεζες και μεγαλοκαταθέτες, προκειμένου να παρακάμψουν τα capital controls. Το ρεπορτάζ επισημαίνει πως οι πρακτικές αυτές, με τις οποίες έχουν διαφύγει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ προς τράπεζες του εξωτερικού, είναι εν γνώσει της Τράπεζας της Ελλάδας, και του Διοικητή της, Γιάννη Στουρνάρα.

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΕΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ

  

«Κατασκευασμένο σενάριο» χαρακτήρισε το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica με ανάρτησή της στο Twitter η εκπρόσωπος του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Νατάσα Μπερτό.

ΑΡΧΙΣΕ Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ 47 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Η δίκη 47 προσώπων, που κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σ' ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στην τουρκική ακτή του Αιγαίου στη διάρκεια της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, άρχισε στη Μούγλα (δυτική Τουρκία).