Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΤΑ 1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ «ΚΟΚΚΙΝΩΝ» ΔΑΝΕΙΩΝ

 

Το 1 δισ. ευρώ εκτιμάται πως πλησιάζει η αύξηση που σημείωσαν τον Ιανουάριο τα «κόκκινα» δάνεια, με αποτέλεσμα την πρόκληση έντονης ανησυχίας στις τράπεζες για την επίτευξη των στόχων μείωσης μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν συμφωνηθεί με τον SSM για το πρώτο τρίμηνο».

ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

 

Εκλογικός συνασπισμός της Αριστεράς στη Γαλλία. Οι συζητήσεις, όπως και οι δύο πολιτικοί τόνισαν σε δηλώσεις τους, έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες και όπως αποκάλυψαν αναμένεται να συνεχιστούν παρά το γεγονός ότι οι δυο τους δεν φαίνεται να συμφωνούν για το ποιος θα είναι ο ηγέτης του εκλογικού συνασπισμού.

ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

Η έκρηξη έγινε σε που όχημα ήταν σταθμευμένο σε έναν πολυσύχναστο δρόμο, γεμάτο με αντιπροσωπείες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και χώρους στάθμευσης, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ... ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

 

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η δεύτερη αξιολόγηση. Ενώ όλα έδειχναν ότι στο Eurogroup της Δευτέρας θα κρινόταν η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, χθες βράδυ έγινε η μεγάλη ανατροπή.

ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΜΙΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ

 

Μια τζιχαντιστική οργάνωση εκτέλεσε 41 μαχητές του πρώην βραχίονα της αλ Κάιντα στη Συρία και οργανώσεων που έχουν συμμαχήσει μαζί της εν μέσω των συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων οργανώσεων στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, γνωστοποίησε χθες μια ΜΚΟ.

ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΚΚΑ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥ ΝΤΑΕΣ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ

 

«Βλέπουμε ότι πολλά υψηλόβαθμα στελέχη του ISIS, πολλοί από την ηγεσία, αρχίζουν να εγκαταλείπουν τη Ράκα» είπε ο πλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου. «Προφανώς έχουν αντιληφθεί ότι πλησιάζει το τέλος τους στη Ράκα», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για μια «πολύ οργανωμένη, πολύ τακτική» υποχώρηση.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ «ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ» ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ

 

Εδώ και περίπου οκτώ μήνες, αμέσως μετά το πέρας του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, με το οποίο εδραιώθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην εξουσία της Τουρκίας, η προκλητικότητα των γειτόνων βρίσκεται υπό διαρκή κλιμάκωση.

ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΗ Η ΡΩΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΗΠΑ

 

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει στη Μόσχα οι ταλαντεύσεις και τα αντιφατικά μηνύματα που εκπέμπει η κυβέρνηση Τραμπ σχετικά με τις αμερικανορωσικές σχέσεις, όπως και η καταιγιστική φιλολογία που αναπτύσσεται στις ΗΠΑ περί υπογείων διασυνδέσεων μεταξύ συνεργατών του νέου Αμερικανού προέδρου και της Ρωσίας.

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ FACEBOOK ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

 

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ παρουσίασε το όραμά του η εταιρία του να λειτουργήσει ως ανάχωμα απέναντι στον αυξανόμενο απομονωτισμό, γράφοντας σε επιστολή προς τους χρήστες ότι η πλατφόρμα της εταιρίας μπορεί να αποτελέσει την «κοινωνική υποδομή» του πλανήτη.

ΟΙ ΗΠΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ

 

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ επέμεινε στη σημασία του ΝΑΤΟ για τους Ευρωπαίους, όπως και για τις ΗΠΑ, την ώρα που η αβεβαιότητα για το μέλλον των διατλαντικών σχέσεων πλανάται πάνω από την ετήσια Σύνοδο για την Ασφάλεια που ξεκινά στο Μόναχο.

AΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ

 

Σε μία απροκάλυπτη ομολογία, την οποία κατά τα άλλα επεσήμανε όταν ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης το 2011, προχώρησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξή του.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ AΜΥΝΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΗΠΑ

 

Σαφή προειδοποίηση σε αυστηρό ύφος απηύθυνε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προς την Ουάσιγκτον, κάνοντας λόγο για «χτύπημα» στη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

 

Για προκλητικό επεισόδιο, απαράδεκτη ενέργεια και σοβαρή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, κάνουν λόγο ελληνικές διπλωματικές πηγές σχολιάζοντας το γεγονός ότι ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο εκτέλεσε βολές με πραγματικά πυρά, μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, μόλις δύο μίλια από το Φαρμακονήσι.