Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΥΣΗ Η ΡΩΣΙΑ

 
Σε μία σπάνια δημόσια εμφάνιση το 2007, ο Jonathan Evans, τότε Γενικός Διευθυντής της βρετανικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας MI5, δήλωσε ότι «από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Διαβάστε όλο το θέμα ΕΔΩ....
 


ΤΣΙΠΡΑΣ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

 
Σκληρή κόντρα Τσίπρα με Μητσοτάκη στη Βουλή για τις συναντήσεις με Rothschild και Σόιμπλε. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....

 



ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ - ΜΑΡΙΝ ΛΕΠΕΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΡΙΣΜΑ

 

Κοντά τέσσερις δεκαετίες στο Παρίσι όχι μόνο δεν εξάλειψαν αλλά δόμησαν την πρώτη μου επαφή με την πολιτική: το καφενείο. Τελετουργική στάση του παππού στη διαδρομή ανάμεσα στο νηπιαγωγείο και στο σπίτι, το καφενείο με μύησε σ' αυτή την «τιτανομαχία γιγάντων» (άλλη ανάμνηση, κινηματογραφικής ρεκλάμας αυτή τη φορά). 

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

Αργά το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός μιας χώρας της ευρωζώνης που έχει υποστεί τις συνέπειες μιας πολυετούς οικονομικής κρίσης είναι μόνος του στο γραφείο του. Λίγος χειμωνιάτικος ήλιος μπαίνει από ένα από τα λευκά παράθυρα της βόρειας πλευράς με θέα στην πολυκατοικία με ιδιοκτήτες βαθύπλουτους απογόνους πλοιοκτητών. 

DIE WELT: ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ

 

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αγοράζει χρόνο στη Μέρκελ στο θέμα της Ελλάδας», είναι ο τίτλος της Die Welt, το οποίο και μιλάει για τηλεφωνική επικοινωνία, προ ημερών, μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ και της Κριστίν Λαγκάρντ, στη διάρκεια της οποίας η επικεφαλής του Ταμείου δεσμεύθηκε για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

ΠΡΕΣΒΗΣ ΗΠΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

 

Την απόλυτη υποστήριξη των ΗΠΑ στη λύση των δύο κρατών στο Παλαιστινιακό Ζήτημα εξέφρασε η Αμερικανή πρέσβης στον ΟΗΕ Νίκι Χάλεϊ.

Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΡΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Ο Βρετανός υποστράτηγος Ρούπερτ Τζόουνς, υποδιοικητής του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ που μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS), δήλωσε ότι το πιθανότερο είναι οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) να πάρουν τη Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος και όχι τα τουρκικά στρατεύματα που πολιορκούν την πόλη Αλ Μπαμπ στη βορειοδυτική Συρία.

ΣΤΟ 60% ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ GREXIT ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ

 

Πιθανότητες 60% δίνουν οι αναλυτές του The Economist Intelligence Unit να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη την επόμενη πενταετία. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανάλυσή τους για τη χώρα, δεν τίθεται θέμα αν, αλλά πότε θα συμβεί το Grexit.

ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΓΙΑ ΝΑΤΟ

 

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είπε χθες ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να υποκύψει σε πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών να αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες, υποστηρίζοντας ότι η αναπτυξιακή και ανθρωπιστική βοήθεια μπορεί επίσης να μετρήσει ως ασφάλεια.

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο 'ΤΟΠΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ'

 

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσιάστηκε ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος.

ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΕΒΑΨΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

 

Τουλάχιστον 72 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν από επίθεση καμικάζι σε τέμενος της θρησκευτικής μειονότητας των Σούφι στο νότιο Πακιστάν.Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, όπως ανέφερε το πρακτορείο Amaq, όργανο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ

 

Δεν είναι μόνο οι Δημοκρατικοί που υποστηρίζουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σκάνδαλο μεγέθους Γουότεργκειτ, είναι και οι Ρεπουμπλικάνοι που έχουν μετανοιώσει πικρά για την στήριξη που παρείχαν στον Ντόναλντ Τραμπ.