Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΑΕΡΙΟ ΧΛΩΡΙΟΥ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις είναι υπεύθυνες για επιθέσεις με αέριο χλωρίου που πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές του Χαλεπιού οι οποίες ελέγχονταν από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις, κατά την διάρκεια των μαχών για την ανακατάληψη της πόλης στα τέλη του περασμένου έτους.

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΦΥΡΟΚΟΠΟΥΝ ΤΗ ΣΥΡΙΑΚΗ ΠΟΛΗ ΝΤΕΡΑΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΑΝΤΑΡΤΩΝ

 

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη σφυροκόπησαν τις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της συριακής πόλης Ντεράα για δεύτερη μέρα την Τρίτη (14/2) καθώς τα στρατεύματα της συριακής κυβέρνησης μάχονταν με τους αντάρτες κοντά σε ένα στρατηγικό σημείο διέλευσης στα σύνορα με την Ιορδανία, είπαν αντάρτες και μάρτυρες.

ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Ο ΤΡΑΜΠ

 

Την επιστροφή της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία στην Ουκρανία περιμένει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ.

Ο ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

 

Την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, εξέφρασε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

 

Η πλούσια η δράση του ΚΕ.Σ.Ο συνεχίζεται με πολυποίκιλες δράσεις για τη νέα χρονιά-Ενημερωθείτε. Πλούσια και πολυποίκιλη ήταν η δράση του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ)-Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών το 2016.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ «ΔΟΛΑΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ»

 

Η Ελλάδα φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να φύγει από το ευρώ και να υιοθετήσει το δολάριο ως νόμισμα, σε μια απέλπιδα κίνηση που θα ταπείνωνε τις Βρυξέλλες.

ΡΩΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Η πρόθεση για εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας παραμένει σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς στην πράξη, οι δύο υπερδυνάμεις φροντίζουν να προκαλούν εκατέρωθεν αντιδράσεις.

ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

  

Σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Τούρκοι αξιωματικοί ζητούν άσυλο στην Ολλανδία», η ολλανδική εφημερίδα NRC Handelsblad αναφέρεται στον «πονοκέφαλο» που έχει προκαλέσει στις ολλανδικές Αρχές το φαινόμενο των Τούρκων στρατιωτικών οι οποίοι υπηρετούσαν στην Ευρώπη και ζητούν τώρα μαζικά άσυλο, μεταξύ άλλων και στην Ολλανδία, προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψή τους στην Τουρκία ως γκιουλενιστές.

Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΛΕΙΝΕΙ

 

«Τον Αύγουστο του 2013, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε θέσει ως όρο για να δεχθεί τη στήριξη της Ελλάδας τη συμμετοχή σ’ αυτήν του ΔΝΤ στην αρωγή προς τη χώρα, γνωρίζοντας ωστόσο πολύ καλά πως η συμμετοχή αυτή δεν είναι στην πραγματικότητα δυνατή.

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΚΙΜ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ Β. ΚΟΡΕΑΣ

 

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, 46 ετών, ήταν ο μεγαλύτερος γιος του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Περνούσε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του εκτός της χώρας του και είχε εκφραστεί δημοσίως κατά της διακυβέρνησης του πατέρα του και του αδελφού του.