Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 

Την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης μόνο από την Ευρώπη, χωρίς της συμμετοχή του ΔΝΤ, προβλέπει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch, εκτιμώντας ότι η αξιολόγηση θα κλείσει πολύ πριν από τον Ιούλιο.

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ (CDU) ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΑΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΜΕ ΣΦΟΔΡΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΣ

 

Το κόμμα της Μέρκελ επιτίθεται στον Σουλτς γιατί είχε ταχθεί υπέρ των ευρωομολόγων.Στελέχη της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άγγελας Μέρκελ καταφέρθηκαν με σφοδρότητα σήμερα εναντίον του Μάρτιν Σουλτς, του νέου ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗ Ο ΜΑΙΚΛ ΦΛΙΝ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

 

Παραίτηση - βόμβα στην κυβέρνηση Τραμπ - Για μυστικές επαφές με τη Ρωσία.Μόλις τέσσερις μέρες άντεξε στη θέση του ο Μάικλ Φλιν, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΦΤΗ

 

Αντίστροφος κόφτης και αντισταθμιστικά θα κρίνουν τη συμφωνία κυβέρνησης με θεσμούς.Εν αναμονή εξελίξεων οι οποίες θα προκύψουν από τις επίσημες, αλλά κυρίως τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, βρίσκεται η κυβέρνηση με το χρόνο να πιέζει πλέον αφόρητα προκειμένου να υπάρξει μια «κατ αρχήν συμφωνία» έως το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ

 

Ο κίνδυνος εντός των τειχών! Τα απανωτά περιστατικά προκαλούν ερωτηματικά.Ιστορίες με κατασκόπους στο Αιγαίο.H δίκη του Τούρκου ναυτικού, που συνελήφθη την 1η Φεβρουαρίου για κατασκοπεία εις βάρος της χώρας, διεξήχθη μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, το απόγευμα της Πέμπτης στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά.

OI ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

 

Σε μείζον αγκάθι στη διαπραγματευτική διαδικασία για το Κυπριακό εξελίσσεται η αξίωση της Τουρκίας για παραχώρηση των τεσσάρων ελευθεριών στους Τούρκους υπηκόους μετά τη λύση του Κυπριακού.

ΤΟ ΙΡΑΚ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ – ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΕΙ

 

Οι διαφορετικές εθνικότητες του Ιράκ δεν θα μπορέσουν να συμβιώσουν ποτέ ξανά ειρηνικά και η ασφάλεια στη χώρα είναι εκτός ελέγχου, προειδοποίησε ο κουρδικής καταγωγής Ιρακινός βουλευτής Ισλάμ Χουσεΐν.

Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΙΩΧΝΕΙ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ «ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ» ΣΟΙΜΠΛΕ;

 

Σενάρια ανατροπών στο Βερολίνο, που προβλέπουν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να παίρνει «πόδι» από την θέση του υπουργού Οικονομικών, καθώς η Άνγκελα Μέρκελ, θεωρείται πιθανό να τον αντικαταστήσει, με άλλο, πιο «γοητευτικό» πρόσωπο, κοινής αποδοχής (με λιγότερους εχθρούς), που θα την βοηθήσει να επανεκλεγεί!

ΣΤΙΣ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΝΕΕΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ


Στις 23 Φεβρουαρίου θα αρχίσει ο νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία στη Γενεύη, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Στις συνομιλίες θα λάβουν μέρος στελέχη του συριακού καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ και στελέχη της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων της τουρκόφιλης ισλαμιστικής συριακής αντιπολίτευσης.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΟΧΙΚΟ «ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ» ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

Σφοδρή επίθεση εναντίον της Ελλάδας, η οποία «επιθυμεί ολόκληρη την Κύπρο για τον εαυτό της», εξαπέλυσε ο μουσουλμάνος κατοχικός «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Κύπρο, Χουσεΐν Οζγκουργκούν, με αφορμή τους εορτασμούς για την επέτειο του δημοψηφίσματος του 1950, το οποίο έθεσε θέμα ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΘΕΙ ΤΟ ΙΡΑΚΙΝΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΑΡΚΕΣ ΤΟΥ ISIS

 

Οι κουρδικές Αρχές στο βόρειο Ιράκ ανακοίνωσαν ότι για να καθαρίσουν πλήρως όλα τα ναρκοπέδια που έχει στρώσει το Ισλαμικό Κράτος και να εξουδετερώσουν όλα τα εκρηκτικά του τζιχαντιστικού πολέμου θα χρειαστούν τουλάχιστον δέκα χρόνια.