Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

ΘΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Περίπου 90 ημέρες μετά την εκδίωξη των ανταρτών από το ανατολικό Χαλέπι, οι γειτονιές της άλλοτε ευημερούσας συριακής πόλης θυμίζουν σεληνιακό τοπίο. Για όσους κατάφεραν να επιβιώσουν από τους πολύμηνους βομβαρδισμούς ή όσους επέστρεψαν μετά τον τερματισμό των εχθροπραξιών, οι συνθήκες διαβίωσης είναι εξαιρετικά δύσκολες.

ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Η ΡΩΣΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

 

Τα ρωσικά βομβαρδιστικά εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο του Ιράν στις επιχειρήσεις που διεξάγουν στη Συρία, δήλωσε ο ναύαρχος Αλί Σαμχανί, ο συντονιστής των πολιτικών και στρατιωτικών ενεργειών με τη Ρωσία και τη Συρία.

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

Σε κατηγορητήριο που συντάχθηκε από τον Τούρκο εισαγγελέα Μεχμέτ Σενάι Μπαϊγίν κατά 35 μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην Τουρκία, συμπεριλαμβάνεται η αποκάλυψη ότι η οργάνωση διατηρούσε σχολεία στην Κωνσταντινούπολη όπου πήγαιναν τα παιδιά των μελών της.

ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ CETA ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ!

 

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τρουντό θα απευθύνει ομιλία στους ευρωβουλευτές για τις σχέσεις ΕΕ-Καναδά την Πέμπτη στις 11πμ (ώρα Γαλλίας). Ο κ. Τρουντό είναι ο πρώτος Καναδός πρωθυπουργός στην ιστορία που θα απευθύνει ομιλία στο ΕΚ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ NOVARTIS

 

Την ίδια στιγμή που Τσίπρας – Καμμένος και οι 153  (πάντα) πρόθυμοι βουλευτές τους θα υπογράφουν και θα ψηφίζουν (ξανά) χωρίς καμιά αντίσταση όλες τις απαιτήσεις της Τρόικας και των Δανειστών, το Μαξίμου θα επιχειρήσει επικοινωνιακό αντιπερισπασμό με το «σκάνδαλο» της NOVARTIS.

Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

Φανταστείτε να είστε 58 ετών και άνεργος σήμερα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία στις ηλικίες 55-64 ετών από 9,2% το 2011 έχει εκτιναχθεί στο 19,3% το 2016, ένας στους πέντε σχεδόν.

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΡΩΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ

 

Τις πετρελαιοπηγές που κατέχει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία βομβάρδισαν το Σάββατο η ρωσική και η συριακή αεροπορία.

ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΕ;

 

Διλήμματα που θέτει μέρος του πολιτικού κόσμου και επιστημόνων, αναφορικά με τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ και την ΕΕ είναι τα εξής.

ΟΙ ΜΕΣΑΙΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΠΗΡΑΝ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ

 

Να ένα βιβλίο που ο Μπενουά Αμόν, ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Ζαν-Λικ Μελανσόν θα έπρεπε να διαβάσουν. Εκτός αν το έχουν ήδη κάνει... Σε ένα καθαρό και διεισδυτικό κείμενο, ο Τιερί Πεκ, διευθυντής του εργαστηρίου σκέψης Terra Nova.

H ΜΕΡΚΕΛ ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΣΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Την εκτίμηση ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος κάποια στιγμή θα προχωρήσει σε κάποια παρέμβαση καθώς δεν είναι ούτε προς το συμφέρον της και δεν θα επιθυμούσε να πάει στις εκλογές με το ελληνικό ζήτημα σε εκκρεμότητα, εξέφρασε ανώτατη κυβερνητική πηγή, στο περιθώριο των εργασιών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΠΤΑ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗ ΒΑΓΔΑΤΗ

 

Βίαιη τροπή πήρε η διαδήλωση οπαδών του σιίτη κληρικού Μοκτάντα Αλ Σαντρ κατά της κυβερνητικής διαφθοράς στην Βαγδάτη. Πέντε διαδηλωτές και δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν οι συγκεντρωθέντες επεχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και δέχθηκαν απανωτές ρίψεις δακρυγόνων.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 

Για μια ακόμη φορά η Ρωσία φρόντισε να μας υπενθυμίσει ότι η ψευδομακεδονία στα βόρεια σύνορά μας, δηλαδή το κυρίως αλβανοβουλγαρικό κρατίδιο με πληθυσμούς ακόμα Σέρβων, Βλάχων (Ελλήνων) και Τσιγγάνων, είναι ρωσικής έμπνευσης.