Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ

 

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) τα τελευταία δύο χρόνια δείχνει να βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία. Εδαφικά έχει συρρικνωθεί, αφού οι απώλειες σε Ιράκ και Συρία είναι σημαντικές.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΔΝΤ-ESM ΑΡΝΗΤΙΚΗ

 

Η διαμάχη μεταξύ του ΔΝΤ και των χωρών της Ευρωζώνης, που είναι οι βασικοί πιστωτές της Ελλάδας, είναι αρνητική για το αξιόχρεο της χώρας, επειδή αυξάνει την πιθανότητα να συμβεί ένα ή περισσότερα δυσμενή αποτελέσματα, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's σε έκθεσή του (Credit Outlook).

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΡΙΣΙΜΟ EUROWORKING GROUP

 

Κρίσιμο το σημερινό Euroworking Group. Συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι της αξιολόγησης. Τι μέτρα προτείνει η Αθήνα.Τα περιθώρια σύναψης συμφωνίας ή διαπραγματευτικών ελιγμών θα αναζητήσει η κυβέρνηση στο σημερινό EuroWorkging Group, την πρώτη επίσημη συνάντηση όλων των πλευρών μετά το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου και μόλις δυο εβδομάδες πριν από τη συνεδρίαση της 20ής Φεβρουαρίου.

ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

 

Δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής πυρηνικής ενέργειας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες - Πυροσβέστες κάνουν λόγο για έκρηξη ενώ πυρκαγιά έχει ξεσπάσει εκτός του πυρηνικού τομέα.

ΤΡΕΙΣ ΑΜΑΧΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων ένα παιδί και ένας εθελοντής, από τις ρουκέτες που έριξαν αντάρτες σε κέντρο διανομής βοήθειας της Ερυθράς Ημισελήνου στο Χαλέπι, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων...

ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Όλα τα στρατιωτικά ψέμματα της Τουρκίας! Που οφείλεται η "χακί μυθοπλασία". Όπως οι ΗΠΑ μαστίζονται από επιδημία «πλαστών ειδήσεων» πολιτικής σκοπιμότητας και στην Τουρκία φαίνεται ξέσπασε η επιδημία.

ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΟΙ ΗΠΑ

 

Οι ΗΠΑ θα διαλύσουν ξανά την Γερμανία! Δεν γίνεται η υπερδύναμη να αφήσει να την αμφισβητούν για πάντα.  Οι ΗΠΑ θα πατήσουν χάμω τη Γερμανία, όπως και στο παρελθόν. Η Αριστερά δεν αναρωτιέται πια για την τύχη «του κόσμου που δεν υπάρχει», των φτωχών και κατατρεγμένων, των πληβείων...

O ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ

 

Πριν ένα ακριβώς χρόνο, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας τόσο ο ίδιος προσωπικά (στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία), όσο κι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέρασε μπροστά στις δημοσκοπήσεις.

ΦΥΛΛΟΡΡΟΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Τα έγγραφα που ανακάλυψαν οι ιρακινές δυνάμεις σε μια βάση των τζιχαντιστών, την οποία κατέλαβαν τον περασμένο μήνα σε γειτονιά της Μοσούλης, αποκαλύπτουν μια ανταρσία εν εξελίξει στις τάξεις των ξένων μαχητών του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους».

«ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ

 

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η μεγαλύτερη ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιθυμεί να σταματήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία, καθώς θεωρεί ότι η συγκεκριμένη χώρα δεν έχει θέση στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ «ΜΑΝΤΡΩΝΕΙ» ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ «ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ»


«Η Ουγγαρία σκληραίνει τη θέση της στο προσφυγικό», σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico.Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, αναμένεται να εισαγάγει τις επόμενες εβδομάδες μέτρα, βάσει.

ΟΙ ΠΟΛΩΝΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

 

Ο πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας και αρχηγός του κυβερνώντος, δεξιού κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη» Γιαροσλάβ Κατσίνσκι, κάλεσε την Ουκρανία να επιλέξει...