Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟ ΔΝΤ ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ

 

Ανυποχώρητο το ΔΝΤ στις απαιτήσεις του. Αυξάνονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για επίτευξη συμφωνίας με εκατέρωθεν υποχωρήσεις.Με το χρόνο για ακόμα μια φορά να εξαντλείται, η κυβέρνηση προσπαθεί να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα εν μέσω της άτυπης διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετές ημέρες.

ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΗΔΑΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Ο ΑΠΟ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Ο Β΄

 

Σαν σήμερα την 7ην Φεβρουαρίου 2008, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ανέδειξε Αρχιεπίσκοπο στον Θρόνο των Αθηνών τον από Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Ιερώνυμο.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

 

 ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ (ΞΑΝΑ) ΦΛΕΓΟΝΤΑΙ Το ισχυρό μήνυμα της Αθήνας-Ανάλυση με αφορμή της επίσκεψης Τσίπρα στο Βελιγράδι. Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Τσίπρα στη Σερβία.

ΤΟ ΕΥΡΩ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Το ευρώ, το κοινό νόμισμα που υποτίθεται ότι θα ενίσχυε την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα έφερνε θέσεις εργασίας και υψηλό βιοτικό επίπεδο σε όλους, βρίσκεται στο μεγεθυντικό φακό οικονομολόγων και σχολιαστών του γερμανικού Τύπου. Αφορμή, η παρατεινόμενη κρίση του ευρώ, αλλά και οι πιέσεις που δέχεται από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, με ορατό τον κίνδυνο διάλυσης της ευρωζώνης.

ΚΑΙ Η QATAR PETROLEUM ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΟΖ

 

Ο κρατικός ενεργειακός κολοσσός Qatar Petroleum (QP) προχωρά σε διερεύνηση για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Μαρόκο και στην Κύπρο, καθώς στοχεύει να επεκτείνει τα περιουσιακά της στοιχεία σε υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) στο εξωτερικό, ενώ περικόπτει το κόστος στο εσωτερικό, δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Σαάντ αλ-Καάμπι.

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΡΟΩΝ;

 

Αν και βρίσκεται σε απόσταση μόλις 60 ναυτικών μιλίων από τη Συρία, η Κύπρος δεν έχει γίνει ακόμη τόπος μαζικής ροής προσφύγων, γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ - ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ Β' ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 

«Αμεσα» σύμφωνα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ι.Στουρνάρα, «γρήγορα» σύμφωνα με τον όρο που επέλεξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης, πρέπει να κλείσει η β’ αξιολόγηση.

ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ Ο ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ EUROGROUP

 

Η έκθεση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η δήλωση Ντράγκι ότι η Ελλάδα θα μπει στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης μόνο αν η αξιολόγηση δείξει ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

 

Ο εκπρόσωπος των Εβραίων του ιρακινού Κουρδιστάν στο υπουργείο Θρησκευτικών Υποθέσεων της αυτόνομης επικράτειας, Σερζάντ Ομέρ (Sherzad Omer), κατήγγειλε ότι υπάρχουν ύποπτα κίνητρα ορισμένων μέσα στο Ισραήλ που επιθυμούν να δυσφημήσουν τους Κούρδους και το ιρακινό Κουρδιστάν.

ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΣΕ ΜΕΙ

 

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου προέτρεψε  από το Λονδίνο τις «υπεύθυνες χώρες» να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ και να ταχθούν υπέρ της επιβολής νέων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν.

ΠΩΣ ΓΥΡΙΖΕΙ Η ΣΕΛΙΔΑ;

 

Στις 23 Ιουλίου 1974, η Χούντα κυριολεκτικώς κατέρρευσε. Οι υπουργοί της εξαφανίστηκαν από προσώπου γης - κανείς τους δεν τολμούσε να αναλάβει την ευθύνη μιας απάντησης στην τούρκικη εισβολή στην Κύπρο που είχε εκδηλωθεί τρεις ημέρες πριν.