Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

 

Εξαιρετικά μη βιώσιμο χαρακτηρίζει το δημόσιο χρέος, στην έκθεσή του το ΔΝΤ. Τέσσερις προκλήσεις για την ελληνική οικονομία διαπιστώνει η Έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (στο πλαίσιο της διαβούλευσης του Άρθρου 4) η οποία θα συζητηθεί σήμερα στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, την οποία παρουσιάζει κατ΄ αποκλειστικότητα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ

 

Να παψουμε να επιμένουμε σε ιδεολογικά κολλήματα που ανήκουν στο παρελθόν Ελληνική ΑΟΖ ενάντια στην εξουσία μιζέριας.Όσο δεν βλέπουμε την ελληνική ΑΟΖ ως εργαλείο ανάκαμψης και ανάπτυξης για την πατρίδα μας κι επιμένουμε σε ιδεολογικά κολλήματα που ανήκουν στο παρελθόν, δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά εξέλιξη πριν τις επόμενες εκλογές.

Η ΚΡΙΣΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΔΝΤ

 

Η πολιτική που χαράσσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) υπαγορεύεται από πολιτικά συμφέροντα; Υπάρχει διαφάνεια στα προγράμματα που συμμετέχει το Ταμείο; Οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ έχουν προσωπική «πολιτική ατζέντα»; Το Ταμείο τηρεί το καταστατικό του; Υπάρχει λόγος να συμμετέχει το ΔΝΤ στο Ελληνικό πρόγραμμα; Τι θα κάνει ο Τράμπ με το Ταμείο;

ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Μία εβδομάδα «φωτιά» ξεκινά από σήμερα με την δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος. Σε αντίθεση με τα εκλογικά σενάρια, τα οποία κυβερνητικές πηγές αποδίδουν σε «ευσεβείς πόθους».

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΜΥΝΑ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΩΡΕΣ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ Η ΙΤΑΛΙΔΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ

 

Σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα «Ιl Messaggero» η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι αναφέρεται σήμερα στη δυνατότητα ενισχυμένης συνεργασίας στον τομέα της Άμυνας ανάμεσα σε Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία.

«Η ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΤΖΟΝΣΟΝ ΜΑΤΑΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1964»

 

Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία, οι απόπειρες να καταλυθεί ήταν "ψωμοτύρι" στη ζωή αυτού του κράτους, για έναν κυρίως λόγο: τη δεσπόζουσα θέση του νησιού στην Ανατολική Μεσόγειο. 

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ «ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ «ΒΛΕΠΕΙ» Η AΓΚΥΡΑ

 

Με νέες δηλώσεις στελεχών της, η κυβέρνηση της Τουρκίας επιδιώκει να συντηρήσει τη διελκυστίνδα έντασης στο Αιγαίο. Ο υπουργός Άμυνας κ. Φικρί Ισίκ δήλωσε το Σάββατο ότι τα προβλήματα ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα μπορούν να επιλυθούν μόνον μέσω του διαλόγου, χαρακτηρίζοντας ως «προκλητικές» τις δηλώσεις του ομολόγου του κ. Πάνου Καμμένου.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ «ΜΠΛΟΚΟ» ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με την υπ΄ αριθμ 1/2017 γνωμοδότησή της ζήτησε από τον ΟΑΣΑ αυστηρές εγγυήσεις προστασίας των προσωπικών δεδομένων προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για το ηλεκτρονικό εισιτήριο για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς όπως σχεδιάζεται περιλαμβάνει πληθώρα προσωπικών δεδομένων.

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΩΝ "ΘΕΣΜΩΝ" ΓΙΑ ΔΕΗ

 

Νέες πιέσεις για την εφαρμογή δραστικών μέτρων, που θα ανοίξουν την αγορά ηλεκτρισμού και περιλαμβάνουν πωλήσεις κομματιών της ΔΕΗ, ασκούνται στο πλαίσιο των συζητήσεων με τους "θεσμούς" για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΦΙΓΙΟΝ

 

Να αποσυρθεί από την προεκλογική κούρσα στον απόηχο του Penelopegate. O κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού κάλεσε με τη σειρά του σήμερα τον υποψήφιο της συντηρητικής παράταξης στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν να αποσυρθεί από την προεκλογική κούρσα, την ώρα που στελέχη του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων εντείνουν τις πιέσεις τους για παραίτησή του, στον απόηχο του οικονομικού σκανδάλου με επίκεντρο την οικογένειά του.

ΥΠΕΡ ΤΟΥ GREXIT Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΣΤΗΝ ΕΕ

 

Ο κ. Μάλοχ, οικονομολόγος στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, έχει εκφραστεί επανειλημμένα με έντονο σκεπτικισμό για την ύπαρξη του κοινού νομίσματος και για την ίδια την ευρωπαϊκή ενοποίηση.