Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 3/2/2017

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Σόιμπλε και Τόμσεν, δεν με κάλεσαν για πρωινό.Οριστικό τέλος στα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, δεν προσκλήθηκε στο Βερολίνο για συνάντηση με τον ομόλογο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Ευρώπη, Πόουλ Τόμσεν, δίνουν συνεργάτες του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ H ΤΟΥΡΚΙΑ

 

H Τουρκία να αντιληφθεί ότι: «Κάθε υπουργείο έχει ένα μέσο με το οποίο δρα, το δικό μας μέσο λέγεται διπλωματία και διαπραγμάτευση. Η χώρα είναι καλά όταν το δικό μας το μέσο, η διπλωματία και η διαπραγμάτευση, είναι το μέσο με το οποίο αναπτύσσονται οι σχέσεις με τη γείτονα χώρα» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρ/σ ΑΛΦΑ αναφερόμενος στην Τουρκία και την ένταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στις σχέσεις των δύο χωρών.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Ενώ ξέρουμε ότι για να ορθοποδήσει η χώρα απαιτούνται γενναίες μεταρρυθμίσεις, σε όλους σχεδόν τους τομείς δημόσιας πολιτικής, τα χρόνια περνάνε και πραγματικές μεταρρυθμίσεις δεν βλέπουμε. 

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ

 

Στην άτυπη, μονοήμερη, Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται στη Μάλτα, συμμετέχει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

 

Τα σενάρια της Οικουμενικής συντηρούνται στο παρασκήνιο και ανατροφοδοτούνται από την ίδια την διαπλοκή, η οποία δεν επιθυμεί να έρθει αντιμέτωπη με την κατάρρευση του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού.

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

 

Πέμπτη ημέρα συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία, όπου έχει αναζωπυρωθεί η σύγκρουση μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών, προκαλώντας τουλάχιστον 12 θανάτους και δεκάδες τραυματισμούς μεταξύ των μαχόμενων και των αμάχων στην πόλη Αβντίιβκα.

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΙΜΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

 

To 1996 τα ελληνικά ΜΜΕ και ειδικά οι τηλεοράσεις έπαιξαν καθοριστικό και αρνητικό ρόλο στην κλιμάκωση της κρίσης των Ιμίων. 

ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ EΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ EΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 8 ΤΟΥΡΚΟΥΣ

 

Η Τουρκία αμφισβητεί ευθέως τις αμετάκλητες αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδας, κατηγορεί τη χώρα μας ότι οδηγεί σε ατιμωρησία των εγκληματιών και προστατεύει παράνομους, ενώ απειλεί με συνέπειες τις διεθνείς σχέσεις της χώρας, αναφέρουν οι δικαστές.

ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΛΕΝΕ ΣΤΗ ΜΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Βρετανοί εθελοντές που μάχονται ως αντάρτες στις γραμμές των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία, καταδίκασαν τη συμφωνία 100 εκ. λιρών της κυβέρνησής τους με το καθεστώς Ερντογάν που αφορά προμήθεια βρετανικής κατασκευής πολεμικών αεροσκαφών στην Τουρκία.

ΤΙ ΟΜΟΛΟΓΕΙ Η YENI SAFAK

 

Στο νέο άρθρο του Ιμπραήμ Καραγκιούλ στη σκληρά ερντογανική εφημερίδα Yeni Safak, η οποία θεωρείται το απευθείας φερέφωνο του Ερντογάν.

ΣΑΡΩΝΕΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑ ΤΟ SPD ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΣ

 

Η δημοτικότητα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) εκτοξεύτηκε στο 28%, αυξανόμενη κατά 8 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο μετά τις τελευταίες ομοσπονδιακές εκλογές του 2013.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΣΕ ΔΙΠΛΟ ΤΑΜΠΛΟ

 

Ενώ τα Ηνωμένα Έθνη -με ισχυρή στήριξη ενδιαφερομένων κέντρων που παρεμβαίνουν- ενεργοποίησαν ήδη διαδικασίες για νέα Διάσκεψη τύπου Γενεύης με στόχο τελική λύση του Κυπριακού στις αρχές Μαρτίου: