Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 2/2/2017

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Στη Βουλή έγινε «συζήτηση» για το πόρισμα της Εξεταστικής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η συζήτηση στη Βουλή επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκρούονται εκ νέου.

Ο ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΛΥΕΙ (;) ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

 

Πληθαίνουν οι ενδείξεις –ενδείξεις, όχι αποδείξεις– ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ εξελέγη για να προσωποποιήσει την αναμέτρηση με το Βερολίνο. Να ηγηθεί δηλαδή ο Ντόναλντ Τραμπ ενός συνασπισμού ανάλογου με εκείνον, ο οποίος υπήρχε κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, επιχειρώντας να αποτρέψει τη συγκρότηση του Τέταρτου Ράιχ, οικονομικού αυτή τη φορά, της Γερμανίας.

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ EUROWORKING GROUP ΤΗΣ 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

 

Περιθώριο επτά ημερών έως τη συνεδρίαση του EuroWorking Group στις 9 Φεβρουαρίου έχουν δώσει οι Θεσμοί στην κυβέρνηση προκειμένου να συμφωνήσει στη «βελτιωμένη» λίστα με τα μέτρα για μετά το 2018.

ΤΙ ΦΡΙΚΗ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ!

 

Ο αντιρωσισμός των ΗΠΑ έχει μια σημαντική συνιστώσα αριστερής προέλευσης: προήλθε από τους αριστερούς κύκλους των λογίων του Μανχάταν. Αρχικά ήταν όλοι τους λενινιστές. Αργότερα σταλινικοί. Μετά τη ρήξη Στάλιν – Τρότσκυ έγιναν τροτσκιστές.

Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ BREXIT

 

Η Βρετανία έχει αποδεχτεί ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει επιλεκτικά το Brexit, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη δηλώσεις του Λόρδου Μαρκ Πράις, του Βρετανού υπουργού Εμπορικής Πολιτικής.

ΝΕΚΡΟΙ 51 ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ISIS ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Τα μαχητικά αεροσκάφη κατέστρεψαν 85 στόχους του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στα βόρεια της Συρίας. Μεταξύ αυτών, κτήρια, αλλά και οχήματα.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΛΑΒΡΟΦ

 

Το ότι υπάρχουν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ Κρεμλίνου και Λευκού Οίκου δε σημαίνει πως όλα έγιναν ‘μέλι-γάλα’. 

ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΤΟΥΣΚ

 

Τίποτα δεν είναι πλέον όπως πριν στις σχέσεις της Ευρώπης με τις ΗΠΑ. Ακόμα και στο παραδοσιακά φιλοατλαντικό Βέλγιο κυριαρχεί πια η διαπίστωση ότι ο Ντόναλντ Τραμπ συνιστά μια «μείζονα απειλή» για την Ευρώπη, αυτό άφησε να εννοηθεί ο πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, στην επιστολή του προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

 

Στη σύλληψη τριών ανδρών, οι οποίοι κατηγορούνται για διασυνδέσεις με τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), προχώρησε η γερμανική Αστυνομία στο Βερολίνο.

ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΑΙΚΤΗ

 

Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την ανάδειξη της Ελλάδας σε σημαντικό «παίκτη» και περιφερειακό ενεργειακό κόμβο, επισήμανε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ μιλώντας στο Athens Energy Forum.

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑ Ο ΦΙΓΙΟΝ

 

Δεν εγκαταλείπει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Γαλλίας ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Φρανσουά Φιγιόν, όπως σημείωσε ο ίδιος, παρά τις πιέσεις που του ασκούνται από αποκαλύψεις σχετικές με τη σύζυγό του.