Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ


Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (1/2/2017)

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Πολλά εμπόδια, αβέβαιη λύση.Η Αθήνα διαφωνεί με την απαίτηση των πιστωτών για νομοθέτηση νέων δημοσιονομικών μέτρων από τώρα για μετά τον Αύγουστο του 2018, όταν λήγει το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής.

ΙΜΙΑ 2017: ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ

 

Ποια είναι η τουρκική σκοπιμότητα; Η πρόκληση ολόκληρης της στρατιωτικής ηγεσίας της Τουρκίας να εισβάλει στα Ίμια στις 29/1/17 είναι επιθετικά αναβαθμισμένη και ακραία, στα όρια της γελοιότητας.

ΟΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

 

Οι διαρροές, τα εμπόδια και τα χρονοδιαγράμματα.Ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τους δανειστές επιθυμεί να διατηρήσει η κυβέρνηση. Σε μια προσπάθεια να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια εξεύρεσης κοινού τόπου στη διαπραγμάτευση αν και το τοπίο που έχει δημιουργηθεί είναι τουλάχιστον ομιχλώδες, στο οικονομικό επιτελείο συνεχίζουν να εμφανίζονται αισιόδοξοι στην πιθανότητα εξεύρεσης λύσης το επόμενο διάστημα.

ΤΕΧΝΗΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΕ ΒΟΣΠΟΡΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Τρία τεχνητά νησιά σχεδιάζει να κατασκευάσει η Τουρκία στην Θάλασσα του Μαρμαρά και τη Μαύρη Θάλασσα, μαζί με την κατασκευή του  ”Καναλιού της Κωνσταντινούπολης” (Kanal İstanbul)  με το οποίο ο Ερντογάν φιλοδοξεί να δημιουργήσει τον ”Βόσπορο Νο 2” με την κατασκευή μιας  διώρυγας κατά μήκος της Ευρωπαϊκής πλευράς της πόλης ώστε να αποσυμφορηθεί ο Βόσπορος. 

ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ

 

Ούτε ένας στους τρεις δεν «πιστεύει» πάντως πως θα έχει αποτέλεσμα - Τον συντηρητικό δικαστή Γκόρσιτς προτείνει ο Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο - Εφαρμόστε το, διαφορετικά θα φύγετε, η «εντολή» προς τους διπλωμάτες της χώρας.

ΟΡΑΤΟΣ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

 

Οι πολιτικές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχουν αρχίσει να μορφοποιούνται και η στρατηγική της Γερμανίας για να τις αντιμετωπίσει έχει ήδη γίνει σαφής. Η Γερμανία από καιρό θεωρεί ότι μια ισχυρή συμμαχία με τις ΗΠΑ αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της εξωτερικής της πολιτικής, και θα κάνει το παν για να προστατεύσει αυτή τη συμμαχία.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΚΑΒΕΙ ΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΤΗΣ

 

Ο ισλαμιστής αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Νουμάν Κουρτουλμούς κάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να επανεκτιμήσει το αμφιλεγόμενο διάταγμά του που αναστέλλει την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες πολιτών από επτά κυρίως μουσουλμανικές χώρες.

Ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και το NATO συμφωνούν ότι ένας διάλογος με τη Ρωσία «από θέση ισχύος» είναι απαραίτητος, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Γενς Στόλτενμπεργκ.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΩΣ «ΣΙΩΠΗΡΟ ΜΑΡΚΟ» ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ

 

Συνεχίζεται, όπως φαίνεται, ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Γερμανίας και των ΗΠΑ, με την Αμερική να κλιμακώνει την επίθεση της κατά του Βερολίνου και να κάνει λόγο -ακόμα μία φορά- για χειραγώγηση του ευρώ.

ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Ουκρανοί αξιωματούχοι ετοιμάζονται για πιθανή εκκένωση της πόλης Αβντίιβκα, κοντά στη γραμμή πυρός με τους φιλορώσους αποσχιστές στην ανατολική Ουκρανία, λόγω της αναζωπύρωσης των μαχών και της έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος και νερού στην πόλη.

ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ

 

Την έντονη ανησυχία του για τις φωνές μισαλλοδοξίας, αλυτρωτισμού και εθνικισμού στα Βαλκάνια εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Σέρβο ομόλογό του Αλεξάντερ Βούτσιτς κατά τη συνάντηση που είχαν στο Βελιγράδι.