Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (31/1/2017)

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Ο Τσίπρας πάει Σερβία και στέλνει μηνύματα.Στη Σερβία για διήμερη επίσημη επίσκεψη βρίσκεται ο πρωθυπουργός και μια ημέρα πριν, σε συνέντευξη σε σερβική εφημερίδα, στέλνει μηνύματα σε ΕΕ και γείτονες που αμφισβητούν διεθνείς συνθήκες.

ΕΝΩ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ;

 

Σε αντιπαράθεση με τις ιστορίες της Ευρώπης, βλέπουμε ότι υπάρχουν αμερικανικές αντοχές που είναι πιο ενισχυμένες όταν πρόκειται να γίνουν υποχρεωτικές συμμαχίες μεταξύ μαλακών και σκληρών συστημάτων για την επίτευξη ενός στόχου.

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

 

Από την απομόνωση στην αδιαφορία.Λίγοι εκτός Ελλάδας θα το έχουν προσέξει ως τώρα, αλλά την περασμένη εβδομάδα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιόρτασε τα δύο της χρόνια στην εξουσία. Εντάξει, ίσως το «γιόρτασε» να είναι υπερβολικός σαν όρος. Ίσως είναι πιο εύστοχο το «επέζησε» δύο χρόνια στην εξουσία κι αυτό μετά βίας.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ

 

Με μπλοκαρισμένη την υπόθεση της αξιολόγησης και με την Τουρκία να απειλεί ευθέως την χώρα μας, θα έλεγε κανείς ότι η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε θέση ματ, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον αυτού του τόπου.

ΒΡΗΚΑΝ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΟΝ ΒΙΟΠΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

 

Η είδηση αυτή της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2017 πέρασε και περνά στα ψιλά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αλλά νομίζω πως αξίζει να σταθούμε στο γεγονός αυτό, να αναλογιστούμε τα χειρότερα και να σκεφτούμε τρόπους αποτελεσματικής αντιμετώπισης παρόμοιων συμβάντων.

ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΣΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ;

 

Στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου μια εξηντάχρονη πρόσφυγας και ο εξάχρονος εγγονός της έχασαν μ' έναν τραγικό τρόπο τη ζωή τους στο στρατόπεδο προσφύγων στη Μόρια.

ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΟ GREXIT

 

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών απέφυγε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει επίσημα τις πληροφορίες που φέρουν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να εισηγείται Grexit σε περίπτωση που αποχωρήσει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα.

AIRBNB ΚΑΙ STARBUCKS ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΟΣΩΝ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb Μπράιαν Τσέσκι ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα εξασφαλίσει δωρεάν στέγαση σε όσους επλήγησαν από το διάταγμα του Τραμπ που στρέφεται κατά των μουσουλμάνων, ενώ και η εταιρεία Starbucks από την πλευρά της κοινοποίησε τα σχέδιά της να προσλάβει 10.000 πρόσφυγες στα καταστήματά της σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα στην επόμενη πενταετία.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΛΙΣΤΑ Η ΣΤΑΥΡΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

 

Το ενδεχόμενο οι εκλογές να καθυστερήσουν μετά τον προσεχή Μάρτιο «εξυπηρετεί» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.«Κι αν τελικά αποφασίσει εκλογές ο Τσίπρας, πότε θα γίνουν και με τι σύστημα» είναι το ερώτημα που επανήλθε αιφνιδίως μετά τις εξελίξεις του Eurogroup. H συζήτηση δεν άναψε τυχαία μεταξύ των βουλευτών, βέβαια, καθώς η συγκυρία συμπίπτει με μια ημερομηνία που τους αφορά άμεσα.

NΑ ΔΙΕΥΡΥΝΘΕΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ

 

Για την ανάγκη διατήρησης και διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ, παρά την αλλαγή πολιτικής ηγεσίας σ΄αυτή, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, από το βήμα εκδήλωσης του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

ΠΛΗΡΩΣΕ 3,7 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

 

Σύμφωνα με την aftodioikisi.gr,  η σχετική σύμβαση (1212) ανάμεσα στην «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Α.Ε.» (ΚτΠ) και των εταιρειών «UNISYSTEMS Α.Ε.Ε» και «QUALITY & RELIABILITY Α.Ε» συνολικού ύψους 3.785.065,47 ευρώ, υπεγράφη στις 26.06.2014 επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.