Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (30/1/2017)

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1.Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου σε Τουρκία.Να σεβαστεί την ιστορία, τη φιλία και την καλή γειτονία κάλεσε την Άγκυρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σημειώνοντας ότι την Κυριακή στα Ίμια δεν παραβιάστηκαν μόνο τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα από την Τουρκία, αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης και η συνθήκη της Λωζάνης.

ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ Α/ΓΕΕΘΑ!

 

Δεν ησυχάζουν οι Τούρκοι: στα Ίμια με πυραυλάκατο ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ!  Άρωμα πολέμου: Ξύπνησαν μνήμες από τη νύχτα των Ιμίων το πρωί της Κυριακής-Τουρκική πρόκληση έλαβε χώρα χθες Κυριακή στα Ίμια, με πυραυλάκατο στην οποία επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της γείτονος, Χουλουσί Ακάρ, να περιπλέει τις βραχονησίδες.

ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΣΕ ΤΕΜΕΝΟΣ ΕΝ ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΣΤΟ ΚΕΜΠΕΚ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ

 

Τρομοκρατική επίθεση στο Κεμπέκ του Καναδά με έξι νεκρούς. Εισβολή ενόπλων σε Τέμενος εν ώρα προσευχής. Ως «τρομοκρατική επίθεση» χαρακτηρίζεται από τις διωκτικές αρχές αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 10 ΗΜΕΡΕΣ, ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗ «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ»

 

Με το ένα πόδι έξω το ΔΝΤ. Τι φοβάται και τι ελπίζει η κυβέρνηση. Κρίσιμες οι επόμενες 10 ημέρες, ψάχνουν τη «χρυσή τομή».Στην ανοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και την υπαναχώρηση των Ευρωπαίων εταίρων ποντάρει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να αποφευχθεί η εμπλοκή έστω και την τελευταία στιγμή.

ΛΥΣΗ ΠΑΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΟΚΡΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 

Σε διάθεση εξεύρεσης λύσης για να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές, ακόμη κι αν χρειαστούν υποχωρήσεις, παρά προσφυγής στις κάλπες βρίσκεται το Μαξίμου λίγα 24ωρα μετά το Eurogroup που φανέρωσε σύμπλευση των θεσμών ως προς το κομμάτι της νομοθέτησης μέτρων.

ΒΥΘΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέκαθεν τασσόταν κατά της αύξησης του κόστους δανεισμού, επειδή θέλει το χρήμα να παραμείνει φθηνό για να τονώσει την ανάπτυξη. Στη σύγχρονη ιστορία είναι σπάνιο μια οικονομική κρίση να εμφανίζεται αποκομμένη από το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι. 

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ

 

Η Νέα Τάξη του Τζώρτζ Σόρος και ΣΙΑ σχεδίαζε τη μετατροπή της Ελλάδας σε μουσουλμανική χώρα. Αυτό προκύπτει από την ψύχραιμη μελέτη των αμείλικτων στατιστικών στοιχείων και δεδομένων σχετικά με τις γεννήσεις, τους θανάτους, τη μαζική μετανάστευση ελληνόπουλων στο εξωτερικό και τη μαζική είσοδο μουσουλμάνων μεταναστών από τα ανατολικά σύνορα.

ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΩΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΩΝ

 

«Αδύναμους στο μεταναστευτικό» χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ του ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές Τζον ΜακΚέιν (Αριζόνα) και Λίντσεϊ Γκρέιαμ (Νότια Καρολίνα) που δήλωσαν την Κυριακή ότι το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ για την απαγόρευση εισόδου προσφύγων.

ΟΙ ΚΡΥΦΟΙ ΑΣΣΟΙ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ

 

Σημαντικές πολιτικές διεργασίες διενεργούνται σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μια νέα εικόνα του πολιτικού χάρτη, χωρίς να είναι βέβαιο πως θα είναι και η οριστική, καθώς το πολιτικό σκηνικό των επόμενων εκλογών θα σχηματοποιηθεί το 2018, όταν δηλαδή θα αρχίσει να τρέχει ο πραγματικός χρόνος των εκλογών.

ΣΕ 30 ΜΕΡΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΑΥΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ISIS

 

Άμεσες είναι οι κινήσεις του Ντόναλντ Τραμπ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τηρώντας στο έπακρο τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. 

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ GREXIT

 

Η ελληνική κυβέρνηση έχει τρεις εβδομάδες για να άρει το αδιέξοδο, στο οποίο έχουν φθάσει η εξαιρετικά δύσκολες συνομιλίες με τους πιστωτές - ειδάλλως, κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με την επανεμφάνιση της κρίσης χρέους, η οποία αυτήν τη φορά θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.