Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΙΔΟΥ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

 
Ποιούς όρους θέτει το ΔΝΤ για την Ελλάδα: Η έκθεση, 38 σελίδων, με ημερομηνία 24 Ιανουαρίου 2017, θα παρουσιαστεί μαζί με την έκθεση που θα περιέχει την ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους στο Δ.Σ. του ΔΝΤ, που θα συνέλθει στις 6 Φεβρουαρίου. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΟΙ ΚΟΣΟΒΑΡΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΕΟ ΠΟΛΕΜΟ

 

Ο Αμπίν Κούρτι, πρώην επικεφαλής του Κινήματος της Αυτοδιάθεσης (Vetevendosje) του Κοσσυφοπεδίου, θεωρεί ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για μια νέα σύγκρουση μεταξύ Αλβανών και Σέρβων, όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΤΟΥ

 

Στήριξη της Συνόδου της Λισαβόνας στις ελληνικές θέσεις, προκύπτει από τις εργασίες και την κοινή διακήρυξη της διάσκεψης των 7 χωρών (Ελλάδα, Κύπρος, Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα). Η ελληνική πλευρά εκφράζει ικανοποίηση για τα αποτελέσματα, για μια σειρά από λόγους:

ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΝΟΣ… ΛΟΓΙΚΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ

 

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν επιθυμεί ένα σύστημα ασφάλειας και εγγυήσεων στην Κύπρο, με το οποίο να αισθάνεται ασφαλής μόνο η μία πλευρά.

Η ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ "ΠΑΙΖΕΙ" ΜΕ ΤΗ ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΣΗ

 

Η Λευκορωσία ίσως να μην αποτελεί µία τόσο φιλορωσική δύναμη στην Αν. Ευρώπη, εν αντιθέσει με τα όσα κάποιοι µπορεί να πιστεύουν. Η αλήθεια είναι πως η Λευκορωσία αποτελεί ένα μοναχικό λύκο της διπλωµατίας, ο οποίος επιθυµεί να άρει από πάνω του τις κυρώσεις περί καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να ανακάµψει οικονομικά.

ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗΣ EΝΩΣΗΣ

 

Δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ θα είναι το όφελος για την Τουρκία, από ενδεχόμενη αναβάθμιση της Τελωνειακής της Σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η Κομισιόν υπέβαλε πρόταση που τέθηκε ήδη ενώπιον της Επιτροπής Εμπορικής Πολιτικής, και η εξέλιξη, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας, έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στην Αγκυρα.

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ «ΡΩΣΙΚΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ» ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ISIS ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ

 

Μετά από έρευνα Γάλλων και Ιρακινών στρατιωτών - Τα ευρήματα μεταφέρονται για έλεγχο. Πρόκειται για μία ακόμη παράμετρο της πολυδαίδαλης υπόθεσης του συριακού ζητήματος, ή για την προετοιμασία ή τα προεόρτια μίας νέας κρίσης μεταξύ της Δύσης και της Μόσχας;

ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΤΡΑΜΠ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

 

Σε ισχύ τέθηκαν ήδη τα διατάγματα που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ για τον περιορισμό των προσφύγων στις ΗΠΑ και όπως μεταδίδουν οι New York Times ήδη κρατούνται Ιρακινοί στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης.

ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ Ο ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Άσχημα τα νέα για τον Ερντογάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να εντάξει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Γιατί αφορά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυτή η είδηση; Γιατί ο ίδιος είναι ένας εκ των ηγετών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, πράγμα που σημαίνει ότι στην ουσία για τις ΗΠΑ θα θεωρείται τρομοκράτης.

Ο ESM «ΑΚΥΡΩΝΕΙ» ΔΝΤ ΚΑΙ ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) δεν βλέπει «κανένα λόγο» «ανησυχίας» για το ελληνικό χρέος, όπως ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο, την επομένη της διαρροής μιας εμπιστευτικής έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που εκτιμά το αντίθετο.

ΝΕΟΙ ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

 

Η κατά τα φαινόμενα αποδοχή εκ μέρους μας [της ελληνοκυπριακής πλευράς] της παραμονής ΟΛΩΝ των [Τούρκων] εποίκων και μετά τη λύση [του Κυπριακού] είναι κατά την άποψη μας ωρολογιακή βόμβα πυρηνικών συνεπειών στα θεμέλια της ελληνικής παρουσίας μας στην Γη των προγόνων μας.