Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (25/1/2017)

 
Βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε
1. Μέρκελ VS Σούλτς.Έπειτα από μια προεδρία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Μάρτιν Σουλτς είναι πλέον ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών στην κούρσα για την καγκελαρία για την οποία θα αναμετρηθεί με την συντηρητική Άνγκελα Μέρκελ, παρότι δεν έχει καμιά πολιτική εμπειρία σε εθνικό επίπεδο μέχρι σήμερα.

Ο ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΙΣ ΒΙΖΕΣ

 

Αναστολή έκδοσης βίζα και κατασκευή τείχους μεταξύ των μέτρων που υπογράφει οΤραμπ για μετανάστες/πρόσφυγες. Στην τάχιστη υλοποίηση των πιο ακραίων πολιτικών που είχε εξαγγείλει όταν ήταν ακόμη υποψήφιος, προχωρά ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ από τις πρώτες μέρες της εγκατάστασής του στο Οβάλ Γραφείο.

ΤΗΣ CIA ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΤΙ Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΥΠΟΚΙΝΟΥΣΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΙΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 

Έγγραφα της πρώην Γιουγκοσλαβίας που έδωσε στη δημοσιότητα η CIA, δείχνουν ότι αρκετά χρόνια μετά το τέλος του Β' 'Παγκοσμίου Πολέμου η Σοβιετική κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες γύρω από την άλυτη διαφωνία περί της πΓΔΜ, σε αντίθεση με την αδιαφορία των γιουγκοσλαβικών αρχών, όπως μετέδωσε ο Independent στην ηλεκτρονική του έκδοση στην πΓΔΜ.

ΣΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ 24 ΜΗΝΕΣ

 

«Προσωπικά, είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί; Όχι επειδή εμπιστεύομαι το δήθεν κεϋνσιανό οικονομικό του πρόγραμμα, που είναι πολύ πρόχειρο, ασυλλόγιστο και εντελώς ανεφάρμοστο. Αλλά επειδή πιστεύω ότι μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μεταρρυθμίσει το ελληνικό κράτος.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΟΠΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

 

Νέο περιστατικό με οπλίτη στην ΕΛΔΥΚ να κάνει τον αλβανικό αετό. Ένα νέο περιστατικό με οπλίτη που φωτογραφίζεται κάνοντας στο σήμα του αλβανικού αετού, το σύμβολο, δηλαδή, του αλβανικού αλυτρωτισμού, απασχολεί το Γενικό Επιτελείου Στρατού.

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΜΜΕ!

 

H Εξεταστική Επιτροπή, στέλνει στην Εισαγγελία για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ το τελικό πόρισμα των 965 σελίδων, μετά από απόφαση της πλειοψηφίας.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ BILD ΔΕΙΧΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Μια ενδεχόμενη συνεργασία Σοσιαλιστών, Πρασίνων και Αριστερών στην Γερμανία μπορεί να κάψει τον δρόμο στους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ και τους «αδελφούς» τους Φιλελεύθερους προς την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας μετά τις επόμενες εκλογές.

ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

 

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, με εγκύκλιο που έστειλε όλους τους καθηγητές των Γυμνασίων, ζητά να οργανωθούν δραστηριότητες που για να ενημερωθούν οι μαθητές για μια πληθώρα θεμάτων, ανάμεσα σε αυτά και η ομοφυλοφιλία αλλά και η τρανσφοβία.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΧΕΤΑΙ «ΚΟΦΤΗ» ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ 2019

 

Η προοπτική ενός συμβιβασμού σε νέα μέτρα και η επανεμφάνιση των τρακτέρ στους δρόμους σκιάζουν τον πανηγυρικό χαρακτήρα που η κυβέρνηση επιθυμεί να δώσει στην αυριανή επέτειο δύο ετών από την ανάληψη της εξουσίας.

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ 2012 ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

 

Με τις Βρυξέλλες να παραμένουν προσκολλημένες στο γερμανικό άρμα της λιτότητας και της τήρησης -ανεξαρτήτων οικονομικών συνθηκών και αστάθμητων παραγόντων (π.χ. ακραία καιρικά φαινόμενα, σεισμοί). 

Ο ΤΡΑΜΠ ΞΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΜΠΑΜΑ

 

Από τις πρώτες ώρες της θητείας του ως πρόεδρος των ΗΠΑ και με τα πρώτα διατάγματα που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ κατέστησε σαφές ότι ξηλώνει το κοινωνικό κράτος Ομπάμα. Επιβεβαιώνοντας τους χειρότερους φόβους των αντιπάλων του.