Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε
1).Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος αποφάσισε ο ESM Το Συμβούλιο των Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) αποφάσισε την Δευτέρα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, όπως αναφέρεται σε ανάρτησή του στο Twitter.

ΓΙΑΤΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ

 

Σειρά καίριων ερωτημάτων για το σκοτεινό τρόπο χρηματοδότησης της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή» θέτει με ανακοίνωση της η ΝΔ. Όπως μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά, εάν η εταιρεία που εκδίδει την «ΑΥΓΗ» δεν προχωρήσει άμεσα σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα πρέπει να τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης.

ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ

 

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ προετοιμάζονται για τη διεξαγωγή επιθετικής επιχείρησης με αντικειμενικό σκοπό την ανακατάληψη των δυτικών περιοχών της Μοσούλης, από το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το στρατιωτικό διοικητή των επιχειρήσεων, υποστράτηγο Αμπντούλ Αμίρ Ρασίντ Γιαράλα.

ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Ακολουθεί ένα από τα άρθρα που δημοσιεύτηκαν στην Τουρκία για την πορεία των αμερικανοτουρκικών σχέσεων, την νέα περίοδο Τραμπ. Ο αρθρογράφος πρόσκειται στο «στρατόπεδο» του Ερντογάν, όπως και η εφημερίδα Sabah, στην οποία δημοσιεύτηκε το άρθρο στις 23 Ιανουαρίου 2017.

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

 

Η ΝΔ δεν θέλει να σταλεί το πόρισμα της Εξεταστικής στη Δικαιοσύνη από την Επιτροπή! Με διαδικαστικά τερτίπια προσπάθησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καλύψει τον φόβο ότι η Δικαιοσύνη θα εξετάσει τα συμπεράσματα του πορίσματος των 965 σελίδων και θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες προσώπων.

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) φαίνεται να αποδέχεται το μάταιο της συνέχισης του πολέμου που διεξάγει στο Ιράκ και ιδιαίτερα υπερασπιζόμενο τη δυτική Μοσούλη, η ανατολική έχει περιέλθει στον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων της Βαγδάτης, και αρχίζει να στέλνει τις δυνάμεις του στη Συρία.

«ΠΑΓΩΝΕΙ» ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΜΚΟ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ O ΤΡΑΜΠ

 

Διάταγμα με το οποίο παγώνουν οι προσλήψεις σε ομοσπονδιακό επίπεδο και οδηγία που απαγορεύει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση σε διεθνείς ΜΚΟ οι οποίες τάσσονται υπέρ των αμβλώσεων, υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΑ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής Κλάους Ρέγκλιγκ, εκτιμάται ότι όταν εφαρμοστούν πλήρως θα οδηγήσουν σε μείωση του δείκτη του χρέους προς το ΑΕΠ κατά περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το 2060. Διαβάστε το ενημερωτικό σημείωμα του ESM με το οποίο εξηγεί τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Ο ΥΠΟΥΛΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ FOREIGN OFFICE

 

Η βρετανική βάση στην Κύπρο αγκάθι στη Γενεύη. Το Κυπριακό πρέπει να μπει και στην διαπραγμάτευση του Brexit , αν η Βρετανία επιμείνει στα «δικαιώματά» της.