Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε.
1.Σε αρχικό στάδιο αναταράξεων. O Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι συζητήσεις, με επίκεντρο τη δέσμευση του Ντόναλντ Τραμπ για τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΠΡΩΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠ

 

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι περιμένει να συμφωνήσει σύντομα μια ημερομηνία για την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, πρόσθεσε όμως ότι δεν έχει προς το παρόν πληροφορίες για το πότε οι δύο πρόεδροι ενδέχεται να πραγματοποιήσουν την πρώτη συνάντησή τους.

Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΚΗ ΥΠΟΠΤΩΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ AΡΧΙΣΕ

 

Η πρώτη δίκη στρατιωτικών, που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν τον Ιούλιο στην Κωνσταντινούπολη στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, άρχισε σήμερα και περισσότεροι από 60 τούρκοι στρατιωτικοί δικάζονται επειδή επιχείρησαν να καταλάβουν ένα αεροδρόμιο.

ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

Οι ποσότητες φυσικού αερίου που βρίσκονται στο οικόπεδο 11 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης ενδεχομένως να είναι τεράστιες και να συγκρίνονται με το παραπλήσιο κοίτασμα «Ζορ» της Αιγύπτου, σύμφωνα με νέα ανάλυση της IHS Markit, όπου επισημαίνεται ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα της ενέργειας παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τις προοπτικές που διαφαίνονται για τον εντοπισμό σημαντικών κοιτασμάτων αερίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ AΜΥΝΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ BREXIT

 

Η οριστικοποίηση της απόσυρσης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανοίγει για ακόμη μια φορά την συζήτηση σχετικά με τις επιπτώσεις του Brexit στην Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της Ε.Ε.

Ο ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΜΙΛΑ ΠΛΕΟΝ ΜΕ «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ»

 

To πιο ασήμαντο όσων φάνηκαν τις πρώτες ημέρες Τραμπ στο Λευκό Οίκο ήταν πως ο νέος πρόεδρος θεωρεί εαυτόν σε πόλεμο με τα ΜΜΕ - σκοπεύει να παλέψει με νύχια και με δόντια, ήταν επί λέξει η πιο πρόσφατη αναφορά από το επιτελείο του.  Το κυριότερο ήταν τα μέσα με τα οποία έδειξε πως πρόκειται να μιλάει: Με «εναλλακτικά γεγονότα», όπως τα χαρακτηρίζει το επιτελείο του.

ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΟΦΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ;

 

Το νέο μοντέλο κόφτη, αναμένεται να συζητηθεί διεξοδικά στη συνεδρίαση του Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης, 26 Ιανουαρίου προκειμένου να έχουν οι δανειστές τις απαραίτητες εγγυήσεις για να κλείσει η αξιολόγηση.

«ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΤΡΙΒΕΣ» ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ

 

Παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις για τις ελληνορωσικές σχέσεις, φαίνεται πως ο "κόφτης" δοκιμάζεται πρώτα σ' αυτές με απελάσεις διπλωματών, άρνηση ανεφοδιασμού πλοίων κλπ.

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ

 

Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Μεγάλων Κινδύνων της Ιταλίας, Σέρτζιο Μπερτολούτσι, σε συνέντευξή του στην δημόσια τηλεόραση της Rai τόνισε ότι «πάνω από το σημείο ρήγματος που έχει επανενεργοποιηθεί, στο Καμποτόστο της κεντρικής Ιταλίας, βρίσκεται μεγάλο φράγμα», προσθέτοντας ότι σε περίπτωση νέων δονήσεων, πρέπει να ειδοποιηθούν άμεσα οι κάτοικοι της γύρω περιοχής.

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΑΤΙΝΑΞΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΜΟΣΟΥΛΗΣ

 

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξαν το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της δυτικής Μοσούλης, σε μια προσπάθεια να το καταστρέψουν ώστε οι ιρακινές δυνάμεις να μην μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως βάση τους, στην επιχείρηση που πραγματοποιούν για την ανακατάληψη της πόλης.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ «ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΑΕΤΟ»

 

Η φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου και προκαλεί ερωτήματα. Μια ομάδα Ελλήνων στρατιωτών, προφανώς αλβανικής καταγωγής, «ποζάρει» σχηματίζοντας με τα χέρια τον «αλβανικό αετό», σύμβολο όσων υποστηρίζουν τις εθνικιστικές ανοησίες περί μεγάλης Αλβανίας.

ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

 

Νέο υπερηχητικό χαστούκι στα Σκόπια, αυτή τη φορά όχι από την «κακή» Ελλάδα αλλά από τη «μητέρα» τους τη Βουλγαρία. Και λέμε τη Βουλγαρία «μητέρα» των Σκοπίων διότι οι «σλαβομακεδόνες» στην πλειονότητά τους είναι Βούλγαροι στην καταγωγή, η λεγόμενη ψευδομακεδονική τους γλώσσα είναι βουλγαρικά.

ΛΑΒΡΟΣ Ο ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

 

Να αναγνωριστούν οι προσπάθειες της Ελλάδας και «να μην παραδοθούμε στην πρόκληση ορισμένων που ζητούν ολοένα και περισσότερα μέτρα ή επιπλέον σφίξιμο της ζώνης» ζητεί ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.