Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΣΕ ΓΑΛΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

 

Η συνάντηση των «άκρων» ενώνονται οι ηγέτες της ακροδεξιάς σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία. Οι ηγέτες των ακροδεξιών λαϊκιστικών κομμάτων της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ Η ΕΥΡΩΠΗ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

 

Πιθανός ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος με κέντρο τη γονατισμένη Ευρώπη.Στα όρια της αντοχής της βρίσκεται η Ε.Ε, καθώς η ηγεμονική στάση της Γερμανίας έχει οδηγήσει σε εκτίναξη του αποπληθωρισμού βλάπτοντας σοβαρά τις οικονομίες της Γαλλίας και της Ιταλίας.

ΤΟ "ΦΙΡΜΑΝΙ" ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

 

Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου κατά την δεύτερη ανάγνωση του το σχέδιο συνταγματικής αναθεώρησης που θα επιτρέψει την ενίσχυση των εξουσιών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανοίγοντας το δρόμο να τεθεί το νέο Σύνταγμα προς έγκριση σε δημοψήφισμα την ερχόμενη άνοιξη.

NΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

 

Νέο «χαστούκι» για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τη δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύουν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία αυξάνοντας τα ποσοστά της φτάνει το 26,8% και η διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ που παίρνει 17,8% φτάνει τις 9 μονάδες!

ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Την ερχόμενη Πέμπτη 26 Ιανουαρίου θα συναντηθούν στη Λευκωσία ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, προκειμένου να συνεκτιμήσουν τα ευρήματα των τεχνικών συμβούλων που συνεδρίασαν στο Μον Πελερέν στις 18 και 19 του μηνός.

«ΜΠΟΝΟΥΣ» ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΤΕ

 

«Μπόνους» 1.079 δισ. ευρώ «στέλνει» ο ισολογισμός της Τράπεζας της Ελλάδος στα κρατικά Ταμεία καθώς τα καθαρά έσοδα της χρήσης της ΤτΕ το 2016 ανήλθαν σε 1.728,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα έξοδα σε 636,2 εκατ. ευρώ.

ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ LIDL

 

Ένα από τα μεγαλύτερα «όπλα ειρηνικής διείσδυσης» της Γερμανίας σε άλλα κράτη είναι ασφαλώς οι εκπτωτικές αλυσίδες της – ειδικά στον κλάδο των Σούπερ Μάρκετ. Οι αλυσίδες αυτές εισβάλλουν και εγκαθίστανται σε διάφορες χώρες, οδηγώντας τους εγχώριους ανταγωνιστές τους στη χρεοκοπία – με τελικό αποτέλεσμα να επιβάλλονται σταδιακά τα γερμανικά προϊόντα.

ΝΕΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ-ΑΚΙΝΤΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί θα συναντηθούν και πάλι για το Κυπριακό, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής τεχνοκρατών στο Μόντ Πελεράν, ενδεχομένως στις 25 ή 26 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη.

ΡΙΧΝΕΙ «ΑΠΑΝΤΗΣΗ» ΣΕ ΔΝΤ ΚΑΙ ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Η ΑΘΗΝΑ

 

Με το Μέγαρο Μαξίμου να μην σηκώνει το γάντι που πέταξε εκ νέου χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο κυβερνητικό επιτελείο ετοιμάζονται πυρετωδώς για την πρόταση που θα κατατεθεί στο επικείμενο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου, προκειμένου να σημειωθεί το breakthrough για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 

Οι πρώτες επίσημες υπογραφές για την στενότερη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, μπήκαν κατά τη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας,  στο Τελ Αβίβ και στην Ιερουσαλήμ.