Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε.
1.H οργή, το μίσος και τα παιδιά του πολέμου.Εστία εντάσεων και πάλι στο Πέραμα αφού μετά την εισβολή χρυσαυγιτών στο σχολείο όπου επρόκειτο να φοιτήσουν παιδιά-πρόσφυγες την Τετάρτη οι αντιπαραθέσεις «μεταφέρθηκαν» στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο ΝΤΡΑΓΚΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ

 

ΣΤΡΟΦΕΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΕΝΩ Ο ΝΤΡΑΓΚΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ. Στη σημερινή συνέντευξη τύπου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, θα έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του το oικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

7 ερωτήματα και 1 πρόταση για το Κυπριακό. Για το καίριο ζήτημα των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο. Να θυμίσω κατ’ αρχήν, σε όσους τυχόν δεν το αντιλήφθηκαν, ότι η Διάσκεψη της Γενεύης όχι μόνο δεν έχει τελειώσει, αλλά δεν προβλέπεται να τελειώσει παρά μόνον αν επέλθει συμφωνία, με δική μας μάλιστα πρωτοβουλία αυτό.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑ

 

Απώλεια δύο F-16 στο έδαφος σε 78 ημέρες! Προβληματισμός για τα ανεξήγητα ατυχήματα στην ΠΑ. Το διθέσιο F-16 Blk52+ Adv της 116 Πτέρυγας Μάχης,είναι το δεύτερο μαχητικό που “χάνουμε” στο έδαφος,μέσα δυόμιση μήνες!

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΗΣ ΣΤΗ ΤΕΧΕΡΑΝΗ

 

Τραγωδία στο Ιράν: Κατέρρευσε ουρανοξύστης στη Τεχεράνη – Δεκάδες τραυματίες ,Τουλάχιστον 38 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένας ουρανοξύστης στην Τεχεράνη κατέρρευσε σε πυρκαγιά, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση.

ΤΟ ΝΤΑΕΣ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΠΤΕΡΝΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ ΜΑΧΗΣ ΤΥΠΟΥ LEOPARD 2

 

 Οι τρομοκράτες του Νταές κατέρριψαν το μύθο του αήττητου των αρμάτων μάχης τύπου Leopard 2 γερμανικής κατασκευής, καταστρέφοντας μια δεκάδα απ’ αυτά τα άρματα κατά τη διάρκεια μιας μάχης εναντίον τουρκικών στρατευμάτων στη συριακή πόλη της αλ-Μπαμπ.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΕΠΑΦΩΝ ΣΤΟ ΜΟΝ ΠΕΛΕΡΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Η χθεσινή πρώτη μέρα αναλώθηκε σε διαδικαστικά θέματα και στην καταγραφή των ερωτημάτων που επιχειρείται να απαντηθούν.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΔΝΤ

 

Ο Κάρστεν Σνάιντερ, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD και πεπειραμένος στα πακέτα βοήθειας προς την Ελλάδα, δεν θεωρεί υποχρεωτική την οικονομική συμμετοχή του ΔΝΤ.

«ΕΣΩΣΤΡΕΦΗ» ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

 

«Εσωστρεφή» και με ισχνή διεθνή παρουσία είναι τα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, τα οποία καλούνται να δημιουργήσουν προγράμματα σπουδών στην αγγλική γλώσσα και να ενισχύσουν την εφαρμογή του συστήματος των Ευρωπαϊκών Μονάδων (ECTS) που διευκολύνει την αναγνώριση των σπουδών στο εξωτερικό.

ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ

 

Με στάση αμυντική ως προς το ελληνικό ζήτημα επιλέγει να τερματίσει τη θητεία της η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, με τις δηλώσεις του βοηθού σύμβουλου Εθνικής Ασφαλείας του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, Μπεν Ρόουντς, να είναι αμφιλεγόμενες.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ

 

«Πως πήραμε πίσω την Κύπρο; Με τα αίματα των μαρτύρων. Αν στις χώρας της Ε.Ε., στην Αγγλία ή στην Γερμανία υπάρχουν κάποιοι που επιθυμούν την επιστροφή της Κύπρου, θα πρέπει να πληρώσουν το αντίτιμο.

ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥΤΙΝ

 

Αιφνιδιάζει το ΝΑΤΟ, η Ρωσία με κίνηση-αστραπή δείχνοντας παράλληλα πως τα μέτωπα κρίσης πολλαπλασιάζονται. Τα σύνορα , όχι μόνο της Σερβίας ή του Κοσόβου αλλά και της Ρουμανίας, Μολδαβίας και της Ουκρανίας πρόκειται να αλλάξουν.