Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε
1.Νέα δέσμευση για επίλυση του Μεσανατολικού.Η διεθνής κοινότητα που συναντήθηκε την Κυριακή στο Παρίσι επανέλαβε τη δέσμευσή της υπέρ της λύσης των δύο κρατών και δήλωσε ότι δεν θα αναγνωρίσει μονομερείς ενέργειες που τυχόν ληφθούν από τους Ισραηλινούς ή τους Παλαιστίνιους, κυρίως σε σχέση με τη σύνορα ή την Ιερουσαλήμ.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΕΞΑΛΛΗ Η ΡΩΣΙΑ

 

Ο Ρώσος Πρέσβης στην ΕΕ Vladimir Chizhov αντέδρασε με οργή στους ισχυρισμούς δημοσιεύματος του Politico ότι η χώρα του προσπάθησε να χαλάσει τη συμφωνία επανένωσης της Κύπρου, σχολιάζοντας στην ιστοσελίδα της Ρωσικής αποστολής και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η προσπάθεια μετάθεσης της ευθύνης για την αποτυχία των συνομιλιών είναι «άδικη και παραπλανητική», αναφέρει το δημοσίευμα.

ΝΕΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

«Δεν μας συγχωρούν επειδή κατακτήσαμε την Πόλη»:Στην κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς αποδίδει τώρα κορυφαίο στέλεχος του καθεστώτος του Ταγίπ Ερντογάν τις δυσκολίες που υπάρχουν στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε. Mε τον τρόπο αυτο επιδιώκεται προφανώς να υποβαθμιστεί η πραγματική αιτία, που δεν είναι άλλη από την διολίσθηση της Τουρκίας σε ένα όλο και πιο ισλαμικό και αυταρχικό καθεστώς.

ΤΟΝ Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ;

 

Η ηγετική απώλεια ρόλου των ΗΠΑ στον Κόσμο, και η προσπάθεια Τραμπ- Πούτιν να χτίσουν απο κοινού τις Ρωσο-αμερικανικές σχέσεις, καθιστούν τον Νεοεκλεγέντα Πρόεδρο, ως το Νο1 Κίνδυνο των ΗΠΑ! Ο Τελευταίος Βρόγχος Του Ηγετικού Ρόλου Των ΗΠΑ Στον Κόσμο Θα Παρασύρει την Ανθρωπότητα στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Υπερψήφιση στον α' γύρο στο τουρκικό κοινοβούλιο. Το τουρκικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ σε έναν πρώτο γύρο ψηφοφορίας σχετικά με τη συνταγματική μεταρρύθμιση που θα επεκτείνει τις εξουσίες του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- κάτι που, σύμφωνα με τους επικριτές της, μπορεί να ενισχύσει την άνοδο της απολυταρχίας στη χώρα.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

 

Πληθαίνουν κάθε μέρα που περνά οι ανοίκειες επιθέσεις του επικοινωνιακού μηχανισμού της Κουμουνδούρου με στόχο να απαξιωθεί η πρώτη σοβαρή προσπάθεια της Κεντροαριστεράς που εκφράζεται μέσα από την επανασύσταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με κορμό το ΠΑΣΟΚ.

ΟΚΤΩ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!!!

 

Ο πλούτος οκτώ συνολικά ατόμων, όλοι τους άνδρες, ισούται με τον πλούτο του φτωχότερου μισού του πληθυσμού της Γης, δήλωσε η οργάνωση Oxfam σε έκθεσή της σήμερα όπου καλεί σε δράση ώστε να περιοριστούν οι ανταμοιβές όσων βρίσκονται στην κορυφή.

ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΕΥΗ

 

Η τουρκική πλευρά δεν έδειξε καμία πρόθεση ευελιξίας στην Ελβετία. Αυτό επιβεβαιώθηκε και μετά τον τερματισμό των εργασιών, όταν επιχείρησε να επιρρίψει ευθύνες στην ελληνική πλευρά.

ΝΕΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Το αλβανοτσάμικο κόμμα Δικαιοσύνης Ενσωμάτωσης και Ενότητας PDIU, κατέθεσε αίτημα στο αλβανικό Κοινοβούλιο για τη δημιουργία μιας ειδικής επιτροπής για την τραγωδία των Τσάμηδων, σημειώνει η αλβανική εφημερίδα «Σκιπ» – «gazeta-Shqip.com», όπως μεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ;

 

Συνήθως στις εκλογές για τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το μόνο που είχε σασπένς ήταν πόσες ψήφους θα πάρει ο υποψήφιος, στο πρόσωπο του οποίου είχαν συμφωνήσει εκ των προτέρων οι δύο μεγάλες πολιτικές ομάδες, το Λαϊκό Κόμμα και οι Σοσιαλδημοκράτες.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Μιλώντας κατά την επιστροφή του στα κατεχόμενα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε πως η εκ περιτροπής προεδρία και η αποτελεσματική συμμετοχή στις αποφάσεις είναι σημαντική και αναγκαία για την πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων και σίγουρα θα περιλαμβάνεται στη λύση. Ανέφερε ότι αν δεν υπάρχει αυτό, δεν θα υπάρξει λύση.

ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ «ΒΛΕΠΕΙ» ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ Η CIA

 

Επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ θεωρεί τον Ντόναλντ Τραμπ ο απερχόμενος διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν: αυτό λέει εμμέσως πλην σαφώς σε συνέντευξη-κόλαφο στο Fox News καλώντας τον νέο πρόεδρο να προσέχει τι λέει και τι πράττει συνολικά και ιδίως αναφορικά με την Ρωσία.

ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΜΟΣΟΥΛΗΣ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Τον πλήρη έλεγχο του πανεπιστημίου της Μοσούλης ανέκτησαν οι ιρακινές δυνάμεις, που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος, όπως μετέδωσε η ιρακινή τηλεόραση.