Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ

 

Που βρισκόμαστε; Θα αρκεστoύμε σε σύντομες διαπιστώσεις των πρόσφατων εξελίξεων του ελληνικού δράματος.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΚΥΠΡΟ

 

Τρεις άξονες περιελάμβανε η πρόταση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη για την αντιμετώπιση του ζητήματος της ασφάλειας και των δύο κοινοτήτων της Κύπρου και τις εγγυήσεις μετά τη λύση του Κυπριακού, την οποία κατέθεσε την Πέμπτη, στην έναρξη της διάσκεψης της Γενεύης.

O MΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ ΤΩΝ «ΤΕΣΣΑΡΩΝ»

 

Προσκεκλημένοι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της συζύγου του Μαρέβας βρέθηκαν παραμονές των Χριστουγέννων στο σπίτι τους στην Κηφισιά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας και ο δικαστικός και πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος.

Ο ΤΡΑΜΠ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΡΩΣΙΑΣ “ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ”

 

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα The Wall Street Journal ότι θα διατηρήσει σε ισχύ τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Ρωσίας «τουλάχιστον για μια χρονική περίοδο».

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΥΛΑΝΤ ΑΠΕΤΥΧΕ

 

Πρέπει να είναι κανείς πολιτικά αφελής για να πιστεύει πως η Τουρκία και ο Ερντογάν θα συναινέσουν σε λύση του Κυπριακού χωρίς τουρκικά στρατεύματα και χωρίς την τουρκική εγγύηση. Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις, ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε όσους είναι επιφυλακτικοί στη δυνατότητα εξεύρεσης λύσης.

Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ

 

Η Τουρκία βγάζει το στόλο της στο Αιγαίο και στην περιοχή μεταξύ του Καστελόριζου και της Κύπρου για «τριμηνιαία επιχειρησιακή αξιολόγηση», επιχειρώντας να ανεβάσει και πάλι την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά το ναυάγιο στο Κυπριακό και την επαναφορά της θεωρίας των «γκρίζων ζωνών», με αφορμή το σχέδιο κατοίκησης 28 μικρών νησιών που φέρεται να προωθεί η κυβέρνηση.

«H ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ»

 

Τη βούληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα όπως προκύπτει από τη Συνθήκη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) επιβεβαίωσε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Επιτροπής, Αλεξάντερ Βίντερστάιν.

ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΔΙΧΑΣΜΟΣ

 

Η δαιμονοποίηση του δυτικού κόσμου δεν είναι εφεύρημα του κ. Τσίπρα ούτε του κ. Λαφαζάνη. Τι να εφεύρουν άλλωστε πολιτικά μυαλά που ξέρουν μόνον να παπαγαλίζουν ετοιμοπαράδοτες συνταγές των γιαγιάδων τους; Παρεφθαρμένες και προσαρμοσμένες στη φτήνια των σημερινών υλικών, όπως συμβαίνει συνήθως με την προφορική παράδοση.

Ο ΙΡΑΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΜΟΣΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ISIS

 

Στα χέρια του ιρακινού στρατού έπεσε σήμερα μεγάλο μέρος του Πανεπιστημίου της Μοσούλης, μετά από σκληρές μάχες με το Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις.

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΜΠΛΟΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

 

Μπλόκα σε όλη την Ελλάδα από τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου προαναγγέλλουνε οι αγρότες. Βάζουν στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεών τους την αποζημίωση των πληγέντων από την κακοκαιρία, σημειώνοντας ότι οι καταστροφές είναι τεράστιες, ενώ εκτός από το φυτικό κεφάλαιο έχουν πληγεί τόσο η κτηνοτροφία, όσο και η μελισσοκομία.