Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε.
1. Συνεχίζονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό στην Γενεύη.Συνεχίζονται και σήμερα, Παρασκευή, οι συνομιλίες για το Κυπριακό στην Γενεύη. Την Πέμπτη, ο γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, έκανε λόγο για «τεράστια πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα χρειαστεί χρόνος για την εξεύρεση λύσης.

ΤΟ ΣτΕ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΑΠΠΑ

 
Τηλεοπτικές άδειες: Γιατί το ΣτΕ ακύρωσε το νόμο Παππά - Δημοσιεύθηκε σήμερα η πρώτη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ακυρώνεται ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Διαβάστε το θέμα ΕΔΩ....
 


ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΔΝΤ

 

Η απεμπλοκή του ΔΝΤ μπορεί να αποτελέσει διέξοδο για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Το κρίσιμο βήμα για την απεμπλοκή του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα κάνει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει η δεύτερη αξιολόγηση.

ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΛΕΕΙ Η ΡΩΣΙΑ

 

Καθώς πλησιάζουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην Αστάνα για την επίλυση της κρίσης στη Συρία, με τη Ρωσία να ζητεί τη συμμετοχή και των ΗΠΑ, η εκεχειρία στη χώρα μοιάζει πιο εύθραυστη από ποτέ, ενώ η Δαμασκός κατηγορεί το Ισραήλ ότι βομβάρδισε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Μαζέ.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

 

Αρκετά προβλήματα στη βορειοδυτική Ευρώπη έχει φέρει νέο κύμα κακοκαιρίας που άρχισε να γίνεται αισθητό από τη νύχτα προς Παρασκευή. Στη βόρεια Γαλλία, δεκάδες επιβάτες τρένου της Thalys εγκλωβίστηκαν για ώρες εξαιτίας της θύελλας, ενώ σε διάφορα τμήματα της χώρας έχουν μείνει χωρίς ρεύμα 200.000 νοικοκυριά.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

Η δημόσια εκπαίδευση έχει αποτύχει στο να προετοιμάζει τους μαθητές για τις εξετάσεις, αυτό το κάνουν άλλες εκπαιδευτικές μονάδες. Στο σχολείο, μια μεγάλη μερίδα καθηγητών προσποιείται ότι διδάσκει και οι μαθητές προσποιούνται ότι μαθαίνουν, αναφέρομαι στην πραγματική διδασκαλία και στην αληθινή μάθηση, όχι τη φαινομενική, όχι τη βαθμοθηρική. Το σχολείο έπαψε εδώ και χρόνια να είναι «δωρεάν», κοστίζει και το υπερβολικό «κόστος» το αντιλαμβάνεται κάποιος στη μέση της ενήλικης ζωή του.

«ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ» ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΡΤΩΝ

 

Σε φιάσκο εξελίσσεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να παράσχει στους φορολογούμενους ισχυρά κίνητρα για τη χρησιμοποίηση του πλαστικού χρήματος και των λοιπών ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής στις καθημερινές τους συναλλαγές.

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ "ΡΩΣΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ" ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

 

«Μετά μακρά αναμονή, δημοσιεύθηκε τελικά η έκθεση υποστήριξης των ισχυρισμών των μυστικών υπηρεσιών ότι οι Ρώσοι υπέκλεψαν τις εκλογές τον Νοέμβριο.

ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΣ ΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ…

 

Κρατάς μια χώρα υπό κατοχή για 41 χρόνια. Μετά από 41 χρόνια καλείς δημοσιογράφους και κάνεις δηλώσεις λέγοντας: «Δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαίρεση στην Κύπρο. Εγώ επιθυμώ πιο πολύ τη λύση»! Και ο δημοσιογράφος που έχει συνηθίσει να σε κολακεύει πάρα πολύ να δημοσιεύει με τεράστια γράμματα πρωτοσέλιδα ότι:

ΤΤΕ: ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS

 

H πλήρης άρση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) θα εξαρτηθεί από μια σειρά παραγόντων, αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδας, στην 61 σελίδων επισκόπηση του Ελληνικού Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, που είδε την Πέμπτη  το φως της δημοσιότητας.

«ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ Ο «ΓΑΜΟΣ» ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ – ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

 

Η «πολική» φτώχεια τους έφερε πιο κοντά και Γεννηματά και Παπανδρέου επισφράγισαν την πολυσυζητημένη –πλην αναμενόμενη- συμπόρευση, ακολουθώντας το μοντέλο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ= Δημοκρατική Συμπαράταξη.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ;

 

Με αισιόδοξη χροιά ότι θα βρεθεί λύση για το Κυπριακό, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έγραψε στο twitter: "Το Κυπριακό 'έκλεισε', αλλά μην περιμένετε θαύματα", δήλωση που ανήκει στον Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 

Με συνέντευξή του στο Reuters o Bέλγος Υπουργός Οικονομικών, Γιόχαν Βαν Όβερτβελντ δήλωσε πως “η Ευρωζώνη θα συνεχίσει το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, με ή χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου”.

ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ...

 

Επίκειται ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ στο Αιγαίο με εντολή Ερντογάν.Η ενημέρωση από την Τουρκία αναφέρει πως ο Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε την επιστροφή στην ενεργό δράση 831 Τούρκων Πιλότων και με διάταγμα θα αυξηθεί κι άλλο ο αριθμός των νέων πιλότων με πρόσληψη 40 ακόμα προσώπων από ιδιωτικές εταιρείες.