Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε.
1) «Μικρό καλάθι» για το Κυπριακό.Το Εδαφικό κυριαρχεί στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς στη Γενεύη. Την Τρίτη συζητήθηκαν μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, θέματα Διακυβέρνησης.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΕΣΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Το πλήρωμα του αρματαγωγού ΛΕΣΒΟΣ -120 άτομα- ανέλαβε μια πολύ δύσκολη αποστολή. Να φιλοξενήσει όσο το δυνατόν περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες από τον καταυλισμό της Μόριας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ;

 

H καπήλευση της εθνικής τραγωδίας και ο εμπαιγμός της ελληνικής ομογένειας της Νέας Υόρκης. Ποιοι και γιατί ευθύνονται για τον Αρτέμη Σώρρα; Ποιοι ολιγώρησαν και γιατί;

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ: ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Όχι άλλα λάθη στην Κύπρο! Πίσω από την πενταμερή παραμονεύει η Τουρκία! Προτεραιότητα η λύση, αλλά όχι "κάθε λύση"-Αν χάσουμε την Κύπρο θα χάσουμε και την Ελλάδα.

ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ «ΒΟΜΒΑ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Δημογραφική βόμβα απειλεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τα ασφαλιστικά ταμεία και οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια αποδεικνύονται «κενές περιεχομένου».

ΕURASIA ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Ούτε κατάρρευση των συνομιλιών της Γενεύης για την Κύπρο, αλλά ούτε και μια συμφωνία για την επανένωση της νήσου, βλέπουν οι αναλυτές του think tank γεωστρατηγικής Eurasia Group, στην τελευταία ανάλυσή τους για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τονίζοντας μάλιστα ότι η διαδικασία θα οδηγηθεί σε παράταση μέσα στους επόμενους μήνες λόγω της τουρκικής επιφυλακτικότητας.

ΤΙΝΑΞΕ ΤΗ ΜΠΑΝΚΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η VERIZON ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗ YAHOO

 

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Verizon Communications αγοράζει αντί 4,83 δισεκατομμυρίων δολαρίων (4,55 δισ. ευρώ) τη μηχανή αναζήτησης, την υπηρεσία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και τη διαδικτυακή πύλη της Yahoo, τα οποία θα διατηρήσουν το σημερινό όνομά τους.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ Η FRONTEX

 

Η ίδρυση και λειτουργία της συγκεκριμένης ομάδας θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα και την Ιταλία.

ΘΥΜΑΤΑ ΧΑΚΕΡ ΟΙ ΝΤΡΑΓΚΙ ΚΑΙ ΡΕΝΤΣΙ

 

Δύο άτομα που χάκαραν χιλιάδες λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μεταξύ αυτών του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, συνέλαβε η ιταλική αστυνομία, σύμφωνα με το Reuters.

OΙ ΝΕΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΡΩΣΙΚΗ ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ

 

Η κατάθεση νομοσχεδίου στην αμερικανική Γερουσία για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία αναφορικά με τις κατηγορίες ότι αποπειράθηκε να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ είναι μια απόπειρα να παραταθεί η ζημιά που έχει ήδη γίνει στις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.