Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε
1.Τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.Τρομοκρατική επίθεση με στόχο διμοιρία των ΜΑΤ που φρουρεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια. Άγνωστοι εμφανίστηκαν στις 6.10 και άρχισαν να πυροβολούν τους άνδρες των ΜΑΤ την ώρα που έκαναν αλλαγή βάρδιας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΝΤΕΡΟΤ

 
Όσες φορές επισκέπτεται κανείς το Ισραήλ, επιστρέφει πάντα με τα ίδια ερωτηματικά! Πώς είναι δυνατόν να συνυπάρχουν στην ίδια κοινωνία άνθρωποι με τόσο βαθιές πολιτισμικές, θρησκευτικές, κοινωνικές και πολιτικές διαφορές. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΕ ΤΟ 2017

 

Έτος τρόμου το 2017 για την Ευρώπη. Τα (υποθετικά;) σενάρια που πρέπει να λάβουμε υπόψη. Η νέα χρονιά, το 2017, θα είναι ίσως η κρισιμότερη για το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης.

ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΣΕ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ

 

Συγκλίσεις σε όλα τα μέτωπα και συμμαχίες στο εσωτερικό των δανειστών αναζητά η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να «ξεπαγώσει» τις διαπραγματεύσεις και ως εκ τούτου να επανεκκινήσει η δεύτερη αξιολόγηση.

1 ΕΚΑΤ. ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑLIBABA

 

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Alibaba Τζακ Μα συναντήθηκε χθες με τον νεοεκλεγέντα Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΑΤΙΝΑΞΕ ΣΤΑΘΜΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την ανατίναξη ενός μεγάλου σταθμού παραγωγής φυσικού αερίου που παρήγαγε το ένα τρίτο της ηλεκτρολογικής ενέργειας της Συρίας, έναν μήνα μετά την κατάληψη της μονάδας παραγωγής από τους τζιχαντιστές.

ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ Ο ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΙ ΕΝΑΣ ΙΜΑΜΗΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΚΗΔΕΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΣΤΗ ΓΛΑΥΚΗ

 

Σε δίκη οδηγούνται ο ψευδομουφτής Ξάνθης κι ένας ιμάμης για όσα έγιναν στην κηδεία στρατιώτη στη Γλαύκη.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΚΤΩ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ - ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Σ​​την πολιτική, το μέγεθος –συχνά και η φύση– ενός προβλήματος είναι συνάρτηση του χρόνου· αν, δηλαδή, το αφήσεις, σε άφησε κι εκείνο, εξελίσσεται με τρόπο που δεν περίμενες. Από την πρώτη στιγμή που ήλθαν στην Ελλάδα και ζήτησαν άσυλο οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, ήταν φανερό ότι είχαμε μπλέξει άσχημα.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΒΟΛΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟΥ ΚΑΤΑ ΙΡΑΝΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΧΟΡΜΟΥΖ

 

Ένα αντιτορπιλικό του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού έριξε τρεις προειδοποιητικές βολές κατά τεσσάρων ιρανικών πλοίων ταχείας επίθεσης, που είχαν πλησιάσει με μεγάλη ταχύτητα τα Στενά του Χορμούζ, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

O ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΘΑ ΗΓΗΘΕΙ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ

 

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα ηγηθεί της αποστολής της ΕΕ στην πολυμερή διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό, επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, σημειώνοντας παράλληλα, ότι η ΕΕ θα έχει το ρόλο του παρατηρητή σε αυτή τη διάσκεψη. Ωστόσο, ο κ. Σχοινάς δεν ήταν ακόμα σε θέση να ανακοινώσει την πλήρη σύνθεση της αποστολής της ΕΕ στις 12 Ιανουαρίου, στη Γενεύη.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΡΙΩΝ ΙΡΑΝΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΑΠΟ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ

 

Ένα αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έριξε τρεις προειδοποιητικές βολές εναντίον τεσσάρων ιρανικών πλοίων ταχείας επίθεσης, τα οποία το είχαν πλησιάσει κινούμενα με μεγάλη ταχύτητα κοντά στα Στενά του Χορμούζ, ανέφεραν την Δευτέρα δύο αξιωματούχοι προσκείμενοι στο υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ.

ΚΡΥΦΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Άγνωστο σε όλους τους Έλληνες δανεισμό 675 δις € (εξακόσια εβδομήντα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ) καταγγέλλει το Ελεγκτικό Συνέδριο, στην Έκθεσή του για τον Απολογισμό του Κράτους για το έτος 2015, ο οποίος έχει κατατεθεί στη Βουλή για έγκριση…

ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

Ένα κράτος οφείλει να έχει την κατάλληλη μεταναστευτική πολιτική. Όταν, όμως, το κράτος απουσιάζει, τη θέση του την παίρνουν κάποιοι άλλοι, που με το πρόσχημα της αλληλεγγύης, κάνουν κουμάντο και καταλαμβάνουν κτίρια ιδιωτών και στεγάζουν εκεί μετανάστες και πρόσφυγες, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα χάος.