Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Bασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε.
1.Ημέρες κρίσης για το Κυπριακό.Ενόψει της έναρξης του νέου γύρου συνομιλιών που θα διεξαχθούν στη Γενεύη για το Κυπριακό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει σήμερα διαδοχικές κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

TΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΛΑΩΝ

 

Η περίεργη σχέση Ρωσίας – Τουρκίας και η διεθνής θέση της Ελλάδας.Το 1951 έξι χώρες της Δ. Ευρώπης (Γαλλία, Δ. Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο) συνέστησαν την Ευρωπαϊκή Κοινοπραξία Χάλυβος και Άνθρακος (ΕΚΑΧ) που περισσότερο σκόπευε στην άμβλυνση των σχέσεων και στη συνεργασία Γαλλίας – Γερμανίας, παρά σε οικονομικούς στόχους.

H ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΤΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ;

 

Οι οιωνοί δεν είναι καλοί για το Κυπριακό, που συζητείται στη Γενεύη και οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη με την  περίφημη και πολυαναμενόμενη Διεθνή (3μερη, 4μερη, 5μερη, πολυμερή; ) Διάσκεψη των τριών εγγυητριών δυνάμεων (Ελλάδας, Τουρκίας και Βρετανίας).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΕΞΕΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ 2016

 

Η Τουρκία κατά τη διάρκεια του 2016, αδιάλειπτα και με συστηματικό τρόπο, ενέτεινε την προβολή ισχύος της σε όλη σχεδόν την έκταση του Αιγαίου και της νοτιοανατολικής Μεσογείου, πραγματοποιώντας μεγάλο αριθμό αεροναυτικών ασκήσεων. 

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Από την Παρασκευή άρχισαν να καταφτάνουν, στο λιμάνι του Μπρεμερχάβεν, στη βόρεια Γερμανία, αμερικάνικα τεθωρακισμένα και οχήματα με στρατιωτικό εξοπλισμό, που θα σχηματίσουν την νέα μηχανοκίνητη δύναμη των ΗΠΑ στην ανατολική Ευρώπη.

ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ Ο ΑΚΙΝΤΖΙ «ΑΝΑΖΗΤΑ» ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Χωρίς απαισιοδοξία, αλλά ούτε και υπερβολικές προσδοκίες, μεταβαίνει στη Γενεύη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος σε δηλώσεις του πριν την αναχώρησή του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημασία που προσδίδει η τουρκοκυπριακή πλευρά στο θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας και της αποτελεσματικής συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων.

«ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ» ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Εντείνεται η αντιπαράθεση μεταξύ χριστιανοδημοκρατών και σοσιαλδημοκρατών σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ κατηγορεί τους Σοσιαλδημοκράτες για έλλειψη συνεργασίας στο θέμα της ασφάλειας και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΝΔ-ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

«Η αδυναμία της κυρίας Γεροβασίλη να δώσει απαντήσεις στη Νέα Δημοκρατία είναι κάτι περισσότερο από εμφανής», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. Νωρίτερα σήμερα, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προσλήψεις στο Δημόσιο, σημείωσε πως η συνέχεια θα δοθεί στη Βουλή.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ISIS Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

 

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστηρίζει ότι ο Παλαιστίνιος οδηγός φορτηγού που έπεσε με ταχύτητα πάνω σε πλήθος στρατιωτών -σκοτώνοντας τρεις και τραυματίζοντας 15 εξ αυτών- ήταν πιθανότατα υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους.