Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε
1).Tα αποκαλυπτήρια για τον ΕΦΚΑ.Tα αποκαλυπτήρια για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και τους στόχους για το νέο ασφαλιστικό υπερταμείο, έκανε χθες η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. Ο ΕΦΚΑ συμπεριλαμβάνει 4,2 εκατομμύρια ασφαλισμένους και 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχους.

ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ

 

Συνάντηση Τσίπρα και με Παυλόπουλο για το Κυπριακό. Δεν έχει κλείσει ακόμα η συνάντηση με Ερντογάν. Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, με αποκλειστικό αντικείμενο το Κυπριακό.

Η ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ

 

Με κατάρρευση απειλείται η εκεχειρία εξαιτίας των συνεχών παραβιάσεων στη Συρία.Περίπου 12 οργανώσεις των Σύρων ανταρτών έχουν αναστείλει τη συμμετοχή τους στις προετοιμασίες για τις επικείμενες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, κατηγορώντας το καθεστώς ότι παραβιάζει την εκεχειρία και εξαπολύει επιθέσεις κοντά στη Δαμασκό.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΣΕ ΡΟΔΟΠΗ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗ;

 

Τι πραγματικά συμβαίνει με την αντικατάσταση μουφτήδων στη Θράκη. Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αντικατάσταση των μουφτήδων στους νόμους Ξάνθης και Ροδόπης προκάλεσε μια σειρά σεναρίων που διακινούνται μάλλον για για λόγους που έχουν να κάνουν με την κομματική αντιπαράθεση και τη λογική της “φουλ αντιπολίτευσης” σ΄ όλα.

ΓΙΑ 70 ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

 

Για απόκτηση από την Ελλάδα "70 επιθετικών ελικοπτέρων" γράφουν οι Τούρκοι.Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρονται στην απόκτηση από την Ελλάδα 70 επιθετικών ελικοπτέρων  ΟΗ-58D,από τις ΗΠΑ.

O ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Προσπαθεί να ξεφύγει από τη θανάσιμη αγκαλιά των ΗΠΑ και πάει να πέσει στα νύχια της ρωσικής αρκούδας! Αυτό οι μέρες είναι ξεχωριστές γιατί δεν προλαβαίνουμε να καταλάβουμε ποιος πρόδωσε ποιον, γιατί  μένουμε σύξυλοι βλέποντας ο φίλος το πρωί να πουλάει τον φίλο πριν να βραδιάσει.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ;

 

Γιατί δεν πρόκειται να ανακάμψει η ελληνική οικονομία.Ακούμε πολλά περί ανάπτυξης και υποσχέσεις ανόδου του ΑΕΠ μέσα στο 2017 κι άλλα πολλά παρόμοια. Ακούμε επίσης μεγαλόστομες εξαγγελίες για επενδύσεις, που θα φέρουν, λέει, την ανάπτυξη, κοκ.

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

 

Η διαστρέβλωση της Πολιτικής: Περι αριστεράς, δεξιάς και άλλων δαιμονίων.
Μια πρόταση ουσιαστικής πολιτικής σκέψης και πράξης. Οι δημαγωγικοί όροι «δεξιά» και «αριστερά» και η αναρχία ως κορύφωση του νεο-φιλελευθερισμού

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

 

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, αποφάσισαν να καταθέσουν σήμερα Τετάρτη στις 11 π.μ. στο γραφείο του αντιπρόσωποι αγροτών από όλη την Ελλάδα, μετά την πανελλαδική συνάντηση που πραγματοποίησαν, αγροτικοί σύλλογοι, συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών και επιτροπές αγώνα στην Σκύδρα Πέλλας.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

 

Έντονη ανησυχία προκαλεί ένα δελτίο Τύπου του πρόεδρου του μειονοτικού κόμματος  DEB στη Θράκη, Μουσταφά Αλή Τσαβούς, το οποίο έρχεται να ρίξει "λάδι στη φωτιά" και να κάνει ακόμα πιο εκρηκτικό το κλίμα στην περιοχή. 

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ NOVARTIS

 

Έρευνα στα γραφεία της Novartis πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, μετά από εντολή των εισαγγελέων Διαφθοράς. 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

 

H Γερμανία φαίνεται πως έχει βρει τρόπο να μειώσει την ανεργία της, εις βάρος άλλων χωρών φυσικά. Έτσι λοιπόν χρησιμοποιεί επιστήμονες από χώρες της Ε.Ε στις οποίες έχει επιβάλλει τα μέτρα λιτότητας που κατακερματίζουν τους λαούς, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ

 

Ένας μήνας μας χωρίζει ως τις οριστικές αποφάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ελληνικό πρόγραμμα, καθώς στις 6 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η Συνέλευση του διεθνούς οργανισμού. Με δεδομένο ότι τα μέλη του θα έχουν στα χέρια τους τη συνταχθείσα από τους μελετητές του Ταμείου και τον Πόλ Τόμσεν μελέτη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, η απόφασή τους θα είναι τεκμηριωμένη.