Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤRUMP

 

Τα ξημερώματα της 9ης Νοεμβρίου οι Έλληνες παρακολουθήσαμε, μαζί με τον υπόλοιπο πλανήτη, τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Ντόναλντ Τραμπ να εκλέγεται πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, την στιγμή που όλα τα προγνωστικά και οι δημοσκοπήσεις – ακόμα και των παραδοσιακά Ρεπουμπλικανικών μέσων ενημέρωσης- τον έδειχναν να χάνει και μάλιστα με διαφορά. 

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 2017

 

Αυξήσεις στην άμεση και έμμεση φορολογία ήρθαν από χθες, 1η Ιανουαρίου, καθώς τέθηκαν σε ισχύ οι σχετικές διατάξεις του φορολογικού νόμου.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να απελάσει 35 Ρώσους διπλωμάτες κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση και μπορεί να φέρει τον κόσμο αντιμέτωπο με έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο, υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΓΙΑΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΓΙΝΕ ΣΑΚΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΞ

 

Η Αγκυρα έχει πλέον έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο. Εχει όμως και πολλά μέτωπα ανοικτά. Όχι ότι δεν το είχε καταλάβει τη χρονιά που πέρασε από τις επιθέσεις που είχε δεχθεί στο έδαφός της.

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ;

 

Απόδραση δύο μεταναστών είχαμε πριν από λίγες μέρες από το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα και συγκεκριμένα από την πτέρυγα ανηλίκων.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟ ΘΥΜΑ

 

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες ότι η Τουρκία θα αγωνισθεί μέχρι το τέλος εναντίον των κάθε μορφής επιθέσεων από τρομοκρατικές οργανώσεις, μετά τον φόνο 39 ανθρώπων από ένοπλο σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: EΤΟΙΜΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΟΥ – ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

 

«Ο στόχος δεν είναι ένα κόμμα μπαλαντέρ του ενδιάμεσου χώρου», δηλώνει η Άννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το καινούργιο κόμμα το οποίο μαζί με τον Γιάννη Ραγκούση και τον Γιώργο Φλωρίδη προετοιμάζουν και υπογραμμίζει ότι «ο νέος φορέας είναι ο προοδευτικός πόλος, απέναντι στον συντηρητικό, σε μια εποχή που οι έννοιες αριστερά – δεξιά έχουν χάσει το παλαιό νόημα τους».

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ «ΤΣΟΥΝΑΜΙ» ΣΑΡΩΣΕ ΤΙΣ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

 

Σε απηνή διωγμό του οικονομικού εγκλήματος, κυρίως των υποθέσεων φοροδιαφυγής, προχωρούν οι δικαστές τους τελευταίους μήνες. Κατ’ εντολήν της τρόικας, και υπό την ασφυκτική πίεση των δημοσιονομικών δεδομένων της χώρας, η Δικαιοσύνη έχει κάνει άλματα στον τομέα της εκδίκασης υποθέσεων οικονομικού περιεχομένου.

ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΙΣ ΗΠΑ ΟΙ 35 ΡΩΣΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ

 

Οι Ρώσοι διπλωμάτες που απελάθηκαν με απόφαση του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, εγκατέλειψαν την Ουάσινγκτον, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων που επικαλούνται την πρεσβεία της Ρωσίας στην αμερικανική πρωτεύουσα.