Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ «ΡΙΧΝΕΙ» ΤΗ WALL STREET...

 

Η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας επαναφέρει στο προσκήνιο τους γεωπολιτικούς κινδύνους και οδηγεί χαμηλότερα το σύνολο των διεθνών αγορών, με τη Wall Street να μην αποτελεί εξαίρεση.

Αντίθετα ράλι καταγράφει η μεταβλητότητα, με τον δείκτη «φόβου» Vix να ενισχύεται 8,49% στις 11,89 μονάδες. Πτώση 0,29% για τον Dow Jones στις 22.022 μονάδες, με τη μετοχή της Disney να υποχωρεί άνω του 5%, καθώς δεν ικανοποίησε με τα οικονομικά αποτελέσματά της.

Στο 0,33% οι απώλειες για τον S&P 500 στις 2.467 μονάδες, ενώ 0,59% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq στις 6.331 μονάδες. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έσπευσε να προειδοποιήσει τη Β. Κορέα, ότι οποιαδήποτε κίνηση ενάντια στις ΗΠΑ θα λάβει απάντηση «με φωτιά και οργή».

Η Β. Κορέα απάντησε ανακοινώνοντας ότι εξετάζει «με πολύ προσοχή» την ιδέα μίας επίθεσης με πυραύλους στο Guam, περιοχή που ανήκει στις ΗΠΑ. 

«Μία πυραυλική επίθεση της Β. Κορέας θα αποτελέσει ένδειξη πολέμου για τις ΗΠΑ, ως εκ τούτου έχω απόλυτη πίστη ότι ο Kim Jong-un δεν θα προχωρήσει σε μία τέτοια δραματική κίνηση», υποστηρίζει ο Jeremy Klein, στρατηγικός αναλυτής της FBN Securities.

Πάντως τα παραδοσιακά «ασφαλή επενδυτικά καταφύγια», καταγράφουν ράλι, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 28 Ιουνίου, ενώ τα προθεσμιακά συμβόλαια του χρυσού ενισχύθηκαν άνω του 1%. 

Ανάλογα εντυπωσιακή πορεία για το ελβετικό φράγκο, το οποίο βρίσκεται «σε καλό δρόμο» για να καταγράψει την καλύτερη ημερήσια πορεία του έναντι του ευρώ, για διάστημα άνω των δύο ετών.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο η παραγωγικότητα στο β' τρίμηνο ενισχύθηκε 0,9%, άνω των εκτιμήσεων, ενώ οι αιτήσεις για λήψη στεγαστικών δανείων αυξήθηκαν 3% την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω και πτώση των επιτοκίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου