Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

ΚΑΛΕΣΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΕΣ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΙΩΓΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ


Νέα ανοιχτή πρόκληση κατά της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας από τους ισλαμοφασίστες Αλβανοτσάμηδες.

Το ισλαμοφασιστικό αλβανοτσάμικο κόμμα PDIU (Για τη Δικαιοσύνη, Ενσωμάτωση και Ενότητα), η ηγεσία του οποίου διατηρεί στενές σχέσεις με το καθεστώς της Άγκυρας. 

Με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν από πολιτικούς και πολιτευτές της μειονότητας σε συναυλία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Χειμάρρα, ζήτησαν από την αλβανική Δικαιοσύνη την αφαίρεση των αλβανικών υπηκοοτήτων ως τιμωρία και αντίποινα.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στη Χειμάρρα συναυλία διαμαρτυρίας για τις ελληνικές περιουσίες που καταπατούνται και υφαρπάζονται από κυκλώματα εργολάβων και μαφιόζων που απολαμβάνουν της προστασίας του ελληνικής καταγωγής εξωμότη Έντι Ράμα.

Στελέχη της ελληνικής μειονότητας, που μίλησαν στην εκδήλωση, προειδοποίησαν τα Τίρανα ότι η ευρωπαϊκή τους πορεία περνά από τη Χειμάρρα και απαίτησαν την τήρηση της νομιμότητας και το σεβασμό των μειονοτικών δικαιωμάτων, κάτι που αποτελεί και επίσημη θέση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ας μην ξεχνάμε ότι [σ.σ. οι Έλληνες] έχουμε δύο ψήφους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα προσπαθήσουμε, πραγματικά, αυτές οι ψήφοι να πάνε εναντίον της Αλβανίας. 

Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι στο πλευρό μας για την προστασία των δικαιωμάτων μας και θα αποτελέσουν εμπόδιο στην Αλβανία να μην ενταχθεί στην ΕΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φρέντι Μπελέρης, πρόεδρος του παραρτήματος της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια» στη Χειμάρρα.

Η αυστηρή αυτή προειδοποίηση, που είναι ευθυγραμμισμένη με την Αθήνα, προκάλεσε πανικό στους ισλαμοφασίστες Αλβανοτσάμηδες, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους ισχυρίζονται ότι οι εκκλήσεις αυτές της ελληνικής μειονότητας, που έγιναν από την «καρδιά της Αλβανίας», τη Χειμάρρα, σε δύο ξένα κράτη, πραγματοποιήθηκαν από τους εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας και αποτελούν αξιόποινες πράξεις ζητώντας την έρευνα της Εισαγγελίας, θεωρώντας ότι είναι προσβλητικές.

Σύμφωνα με το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων, «είναι καιρός η κυβέρνηση να εφαρμόσει την αμοιβαιότητα και να στερήσει την αλβανική υπηκοότητα σε κάθε άτομο με διπλή υπηκοότητα που ενεργεί εναντίον του εθνικού οφέλους της Αλβανίας, όπως έκανε η Αθήνα σε πολλούς Αλβανούς πατριώτες (που τους στέρησε την ελληνική υπηκοότητα)».

Οι Αλβανοτσάμηδες και λοιποί εθνικιστικοί κύκλοι της Αλβανίας, που χρηματοδοτούνται από το καθεστώς Ερντογάν και διαπλέκονται με τζιχαντιστικούς πυρήνες, όχι μόνο δεν είναι σε θέση να απειλούν την Ελλάδα και την Ελληνική Εθνική Μειονότητα 

αλλά οφείλουν να θυμούνται ότι παραμένει σε ισχύ -αν και δεν έχει εφαρμοστεί- το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, σύμφωνα με το οποίο η Βόρεια Ήπειρος καθίσταται αυτόνομη και η Ελλάς είναι ικανή και αποφασισμένη να επικαλεστεί κάθε νόμιμο δικαίωμά της για την προστασία των ελληνικών πληθυσμών και την επιβολή της νομιμότητας.

Οι συνεχιζόμενες προκλήσεις προς την Ελλάδα όχι μόνο δεν θα έχουν κανένα θετικό αποτέλεσμα για την Αλβανία, το αντίθετο μάλιστα, υπονομεύουν την πρόοδο και προκοπή του ίδιου του αλβανικού λαού, του οποίου τα συμφέροντα περνάνε από την Ελλάδα και ταυτίζονται με εκείνα του ελληνικού λαού. Τα φερέφωνα του ισλαμισμού και της μισαλλοδοξίας είναι εχθροί πρωτίστως του ίδιου του αλβανικού λαού και της ευημερίας του.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου