Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΜΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

 

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων ανακοίνωσε σήμερα ότι κάνει προσπάθειες για ανακωχή με τους κομμουνιστές αντάρτες της χώρας ώστε να επικεντρωθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην εξουδετέρωση της αιματηρής πολιορκίας από τις τζιχαντιστικές δυνάμεις που έχουν καταλάβει για σχεδόν ένα μήνα την πόλη Μαράουι.

Ο Φιλιππινέζος διαπραγματευτής Silvestre Bello δήλωσε ότι η κυβερνητική κίνηση στοχεύει να ενθαρρύνει τις συνομιλίες για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και ένα σύμφωνο ειρήνης με τους αντάρτες του Νέου Λαϊκού Στρατού. Τα στρατεύματα μάχονται ταυτόχρονα κομμουνιστές και μουσουλμάνους μαχητές στο νότο της χώρας.

Πάντως, παρά τις ειρηνευτικές προθέσεις, τα στρατεύματα των Φιλιππίνων σκότωσαν πέντε κομμουνιστές αντάρτες σε χωριστές συγκρούσεις στο νότο, ενώ οι αντάρτες κατέλαβαν αστυνομικό τμήμα σε μια κεντρική πόλη και πήραν δώδεκα τυφέκια και πιστόλια κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Τρεις κομμουνιστές αντάρτες σκοτώθηκαν στην επαρχία Davao Oriental και δύο άλλοι πέθαναν στην κοιλάδα Compostela σε ξεχωριστές συγκρούσεις με στρατιωτικά στρατεύματα το Σάββατο, δήλωσαν αξιωματικοί του στρατού.

Ενώ ο Πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε διεξήγαγε συνομιλίες με τους κομμουνιστές αντάρτες, οι οποίοι διεξάγουν μία από τις πιο μακρόχρονες μαρξιστικές εξεγέρσεις της Ασίας, εξέφρασε την οργή του για τις συνεχιζόμενες ανταρτικές επιθέσεις.

Οι αντάρτες διαμαρτυρήθηκαν επίσης ότι ο στρατός συνεχίζει τις στρατιωτικές επιθέσεις στα αγροτικά τους οχυρά.Οι κατηγορίες και άλλες διαφορές έχουν παρεμποδίσει τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων από τη Νορβηγία, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ο προγραμματισμένος γύρος συνομιλιών τον περασμένο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου