Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

EΝΤΕΚΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ «ΣΚΑΜΝΙ» ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ

 

Στο «σκαμνί» για μίζες από την αγορά ελικοπτέρων Απάτσι στέλνει 11 άτομα ο Εισαγγελέας εφετών Σ. Λογοθέτης προκειμένου να δικαστούν κατά περίπτωση για τα αδικήματα της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου καθώς και για ηθική αυτουργία κατά συρροή στην πιο πάνω πράξη.

Μεταξύ αυτών ο πρώην Γενικός Γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπύρος Τραυλός, ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί την παραπομπή σε δίκη για τη σύμβαση αντισταθμιστικών ωφελημάτων 22/2003, τα οποία απορρέουν από την κύρια σύμβαση προμήθειας 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-64D Apache από την εταιρία Boeing.

Η προμήθεια έγινε για τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού, έναντι συμβατικού τιμήματος 594 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Η συγκεκριμένη σύμβαση ερευνήθηκε κατόπιν παραγγελίας της εισαγγελέως εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου και τη σχετική προκαταρκτική εξέταση πραγματοποίησαν οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Αντώνιος Ελευθεριάνος και Πόπη Παπανδρέου.

Από την έρευνα προέκυψε ότι η επίμαχη σύμβαση υπογράφηκε κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και των κατευθυντήριων οδηγιών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημία στο δημόσιο.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου