Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε
1).Δεύτερο κύμα χιονιά στη χώρα. Μετά το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα τα τελευταία 24ωρα, σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται να συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις. Κατά τόπους θα είναι πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ για τον καιρό.

ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Η "ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ" ΕΝΤΑΣΗ

 

Η τουρκική απειλή στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Σε κατάσταση ελεγχόμενης έντασης παραμένουν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, σε μία περίοδο που οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό αναμένεται να εισέλθουν στην τελική φάση τους στη διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου.

ΚΡΟΥΕΙ Η FRONTEX ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

 

Το Ισλαμικό Κράτος εξοπλίζει πρόσφυγες για τρομοκρατικές επιθέσεις. Τζιχαντιστές στρατολογούν πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη.

ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΤΟ ALCATRAS! ΜΕΤΕΦΕΡΕ MΥΣΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

 

Πρωτότυπο αντιαεροπορικό (υπό δοκιμή) σύστημα μετέφερε το Alcatras, που προσάραξε στην Κω. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα turkishnavy.net το φορτίο πρέπει να είναι η ναυτική έκδοση του αντιαεροπορικού συστήματος Korkut της τουρκικής εταιρίας Aselsan.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ!

 

Έτοιμος να βάλει τάξη είναι ο επερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αφού μετά την αποτυχία με τα F-35  έρχεται άλλο ένα "Βατερλώ" για το Πεντάγωνο. 

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΕΟΠΥΥ

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ για τη σύναψη συμβάσεων με παρόχους υπηρεσιών Υγείας, που μέχρι σήμερα δεν είχαν, με στόχο αυτές να τεθούν σε ισχύ από τις αρχές Ιανουαρίου.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ «ΜΟΥΦΑ»

 

Την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός στη Συρία από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ανακοίνωσε o Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. «Υπεγράφησαν τρία έγγραφα:

ΜΕΤΡΑΝΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΑΠΟ ΦΟΒΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

 

Ισχυρή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι στη Σοράν Αζάζ, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού. Η Σοράζ Αζάζ τελεί υπό τον έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων και των ισλαμιστών μισθοφόρων τους που συμμετέχουν στην επιχείριση «Ασπίδα του Ευφράτη».