Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
 Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε.
1. Τσακαλώτος: Το αφήγημα που υποστηρίζει η Γερμανία θα οδηγήσει 
στη διάσπαση της ΕυρώπηςΈμμεση πλην σαφή κριτική στη γραμμή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ασκεί ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε άρθρο του στο OpenDemocracy.

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ! ΠΟΙΟΣ ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ κ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ;

 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ πως στηρίζουν τρομοκράτες στη Συρία! Είπε ότι έχει και αποδεικτικά στοιχεία… Η Ουάσινγκτον του απάντησε με δηκτικό τρόπο ότι όσα ισχυρίζεται είναι αστεία.

Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 2017 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ Η ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

Σενάρια τρόμου για το μέλλον της ΕΕ το 2017.Η νέα χρονιά, το 2017, θα είναι ίσως η κρισιμότερη για το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης. Μια Ευρώπης που σήμερα, είναι λιγότερο Ενωμένη από τότε που σχηματίστηκε σαν ΕΟΚ ή ΕΕ. Δεν χρειάζονται πολλές κουβέντες για να αποδείξει κανείς, του ως άνω λόγου το αληθές.

ΔΙΑΤΡΕΧΕΙ «ΣΟΒΑΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ» ΛΕΕΙ Ο ΚΕΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟ

 

Η λύση του Μεσανατολικού που βασίζεται στην αρχή των δύο κρατών διατρέχει «σοβαρό κίνδυνο», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΛΒΑΝΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Την ίδια ώρα που η Ελλάδα έδειξε στην Αλβανία ότι υπερέχει και στρατιωτικά και οικονομικά, βγήκε στο φως της δημοσιότητας η πληροφορία ότι η Τουρκία θα εξοπλίσει τον Αλβανικό στρατό με τεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση. 

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ

 

 Ο στόχος των τρομοκρατικών επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους είναι να προκαλέσει τα ευρωπαϊκά κράτη να “κυνηγήσουν” τους μουσουλμάνους εντός των συνόρων των χωρών τους με ενέργειες αντιποίνων για τις μαζικές δολοφονίες Δυτικοευρωπαίων

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΣΛΑΜ

 

 «Τούρκος είναι ο στραμμένος προς τη Δύση πολίτης που πρωτίστως είναι εκκοσμικευμένος και λαϊκός». Αυτός είναι ο ορισμός της τουρκικής εθνικής ταυτότητας κατά τον κεμαλισμό. Το Ισλάμ δεν έχει θέση στη δημόσια σφαίρα, καθώς παραδοσιακά συνδέεται με το οθωμανικό παρελθόν, το οποίο στις αρχές του 20ού αιώνα είναι συνώνυμο της παρακμής.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΟΙ ΗΠΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ISIS

 

To Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέρριψε τις «αστείες», όπως χαρακτήρισε, κατηγορίες που προέβη νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι οι δυνάμεις του δυτικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις στην Συρία, ανάμεσα τους το Ισλαμικό Κράτος, τους κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και το κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).

Ν-ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΝΥΚΤΑ

 

Tροπολογία που πέρασε νύκτα ανοίγει το δρόμο για μονιμοποιήσεις συμβασιούχων αλλά και αυξήσεις στους μισθούς. Με τη νέα τροπολογία χιλιάδες συμβασιούχοι στους ΟΤΑ βρήκαν παράθυρο για να μονιμοποιηθούν αλλά και να λάβουν μισθολογικές αυξήσεις με απλή δικαστική απόφαση.