Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε.
1.Πέθανε η Carrie Fisher, η «πριγκίπισσα Λέια» του Star Wars.Η Carrie Fisher, η ηθοποιός που ενσάρκωσε την «πριγκίπισσα Λέια Οργκάνα» του Star Wars, απεβίωσε την Τρίτη, λίγες ημέρες αφού υπέστη οξύ καρδιακό επεισόδιο.

ΓΙΑ ΤΟ 2017 ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο STRATFOR

 

Προβλέψεις Stratfor για το 2017: Υπαρκτό το ενδεχόμενο παραίτησης της ελληνικής Κυβέρνησης, κρίσιμη χρονιά για Γαλλία και ΕΕ. Στις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις, σε κράτη-μέλη, που έχει μπροστά της η ΕΕ αναφέρεται το Stratfor, κάνοντας προβλέψεις για το 2017.

ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΙΣ «ΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ»

 

Δικαστική απόφαση – βόμβα για τους ελέγχους στις «λίστες της Διαπλοκής».Με μια απόφαση Διοικητικού Εφετείου μπαίνει ουσιαστικά «ταφόπλακα» στους ελέγχους που μπορούν να κάνουν οι φορολογικοί μηχανισμοί στις λίστες με πρόσωπα που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «DAIALOG»ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ Β. ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

 

Υπέρ της παραμονής αριθμού τουρκικών στρατευμάτων και μετά από μια ενδεχόμενη λύση και της συνέχισης των εγγυήσεων της Τουρκίας τάσσεται η πλειοψηφία του πληθυσμού στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, σύμφωνα με δημοσκόπηση τουρκικής εταιρείας.

ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2013 ΚΑΙ ΤΟ 2014 ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

 

Η Βουλή κάνει πράξη την δέσμευσή της για περισσότερη διαφάνεια με την έγκαιρη δημοσιοποίηση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, ανέφεραν ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και η πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, δίνοντας σήμερα στη δημοσιότητα τις δηλώσεις πόθεν έσχες των τελευταίων δύο ετών.

ΝΕΑ ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

 

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι ο διεθνής συνασπισμός, του οποίου ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τόσο το Ισλαμικό Κράτος όσο και οι Κούρδοι.

ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ Ο ΑΚΙΝΤΖΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΜΟΝΙΜΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Σ.Α. ΤΟΥ ΟΗΕ

 

Αχρείαστη θεωρεί ο Τουρκοκύπριος κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί τη συμμετοχή των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη διάσκεψη της Γενεύης, που θα γίνει στις 12 Ιανουαρίου.

ΠΩΣ ΤΟ FACEBOOK ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Νέα μέτρα για την καταπολέμηση των ψεύτικων ειδήσεων, που έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα ανακοίνωσε το Facebook. Κίνηση, η οποία έρχεται μετά τις σφοδρές επικρίσεις που έχει δεχτεί το Facebook ότι δεν έχει πάρει στα σοβαρά το ζήτημα και ότι δεν έχει προβεί στις απαραίτητες δράσεις προκειμένου να σταματήσει την εξάπλωση των ψευδών ειδήσεων στην πλατφόρμα του.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Η επίθεση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο Βερολίνο στις 19 Δεκεμβρίου ήταν «προβλέψιμη», γράφει σε άρθρο του στο Ινστιτούτο Gatestone ο Γκι Μιλιέρ (Guy Millière), καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού και συγγραφέας 27 βιβλίων.

ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ… ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ

 

Με τη Φώφη Γεννηματά να επιμένει στη γραμμή των ίσων αποστάσεων και να αντιστέκεται στις πιέσεις για να παραμείνει το ΠΑΣΟΚ κακό παρακολούθημα της Νέας Δημοκρατίας και το Ποτάμι να έχει στερέψει προ πολλού, το πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, σημερινή νεοφιλελεύθερη «κεντροαριστερά» ετοιμάζει την επόμενη κίνησή της.