Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

ΠΟΡΕΥΘΕΝΤΕΣ ΠΡΟΣ ΒΗΘΛΕΕΜ

 
     Διαβάστε τη συνέχεια του Οδοιπορικού ΕΔΩ....
 


ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Το ευρωπαϊκό σχέδιο Τσίπρα για άνοιγμα προς την Σοσιαλδημοκρατία.Παρότι η Παρασκευή ήταν μια ηλιόλουστη μέρα στο Βερολίνο, ο Έλληνας πρωθυπουργός έδινε την εντύπωση ότι αισθάνεται άβολα όχι λόγω καιρού αλλά μάλλον επειδή η συνάντηση με την κ. Μέρκελ δεν ήταν και τόσο αποδοτική.

3 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

 

Χάος στη Βενεζουέλα: 3 νεκροί σε διαδηλώσεις για την έλλειψη ρευστού Διαμαρτυρίες και βανδαλισμοί ξεκίνησαν στη Βενεζουέλα λόγω έλλειψης ρευστού μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει από την κυκλοφορία το μεγαλύτερο χαρτονόμισμα της χώρας εν μέσω σοβαρής οικονομικής κρίσης.

ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΟΜΩΣ ΠΕΦΤΕΙ

 

Η επικείμενη πτώση του Χαλεπιού σηματοδοτεί το κλείσιμο ενός κύκλου στρατηγικών επιδιώξεων της Άγκυρας αναφορικά με τον συριακό εμφύλιο. Ταυτόχρονα όμως ανοίγει έναν καινούργιο – σαφώς πιο στοχευμένο ως προς την «θεματοποίηση» των στόχων που θέτει η τουρκική πολιτική σε σχέση με το μαλακό υπογάστριό της στη Συρία.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΙΟΒΕ ΤΟΥ 2013 ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Η αξιολόγηση για το επίπεδο της εκπαίδευσης στην Ελλάδα από την PISA μάς έριξε ως συνήθως από τα σύννεφα. Μπορεί να κατηγορούμε οι ίδιοι τα σχολεία μας, αλλά όταν το κάνουν οι ξένοι δεν μας αρέσει. Όπως και πολλά άλλα που όταν μας τα λένε οι ξένοι δεν μας αρέσει.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Σκάνδαλο ξέσπασε στην Τουρκία, όταν μαθεύτηκε πως καταβλήθηκαν 36,770,000 εκατ δολάρια από τον τουρκικό προϋπολογισμό στην εταιρεία Baykar Makina, που ανήκει  στην οικογένεια του γαμπρού του  Ερντογάν  Selçuk Bayraktar, για έξι μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, τύπου  Bayraktar,   γράφει ο σημερινός τουρκικός  τύπος .

ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ «ΤΙΓΡΕΙΣ» ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΛΜΥΡΑ

 

Οι ειδικές δυνάμεις «Τίγρεις» του συριακού στρατού αναχώρησαν από το Χαλέπι, στο οποίο θεωρείται τετελεσμένη η νίκη της κυβέρνησης επί των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα, και κατευθύνονται προς την επαρχία Χομς για να συμμετάσχουν στη μάχη για την απελευθέρωση της Παλμύρας που καταλήφθηκε πριν μια εβδομάδα από το Ισλαμικό Κράτος.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΤΟΣ ΤΡΟΧΙΑΣ» ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

 

Στην παραδοχή ότι «το ελληνικό πρόγραμμα παραμένει εντός τροχιάς» προέβη ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις, αλλά για να μην «κακοκαρδίσει», όμως, και τις συντηρητικές δυνάμεις που υπηρετεί έκανε λόγο για μονομερή κίνηση της Αθήνας σε ότι αφορά τις παροχές σε συνταξιούχους και νησιώτες, που ενδέχεται να καθυστερήσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΟ «ΠΑΡΩΝ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

 

Το κουτί της Πανδώρας φαίνεται πως άνοιξε στη Νέα Δημοκρατία η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ψηφίσει «παρών» στην ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, με τα απόνερα σε εσωκομματικό επίπεδο να συνεχίζονται.

ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει είτε να αποδείξουν ότι ισχύουν οι κατηγορίες περί παρέμβασης της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές με την υποκλοπή μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας οργανισμών του Δημοκρατικού Κόμματος είτε να αφήσουν το θέμα.