Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1.Σε τεντωμένο σχοινί η διαπραγμάτευση.Και ενώ ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έβαλαν «φρένο» και ζήτησαν εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το έκτακτο βοήθημα για του συνταξιούχους 

ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

 

Ποια είναι η προέλευση των Τούρκων; Ελληνική και Αρμένικη. Μπορεί να κατασκευαστεί ένα έθνος; Οι συζητήσεις για τον εθνικισμό, τα έθνη και τις εθνότητες έχουν προκαλέσει ομηρικές συζητήσεις και συγκρούσεις μεταξύ των ιστορικών και των κοινωνικών επιστημόνων.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ

 

Δεν θα ανεχτούμε οποιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.Το Προσφυγικό, το Κυπριακό, οι ευρωτουρκικές σχέσεις και η ελληνική οικονομία τα κύρια θέματα συζήτησης της συνάντησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΗΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  
Ο πίνακας της ακραίας φτώχειας στην Ελλάδα ανά επαγγελματική κατηγορία από την έρευνα που έγινε ως diaNEOsis με την ομάδα του Manos Matsaganis.

ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗΣ

 

Η τραγική μοίρα της εκάστοτε Κυπριακής ηγεσίας είναι να  διαπραγματεύεται ενώ επικρέμεται η Δαμόκλειος σπάθη, άλλοτε ως απειλή για διχοτόμηση της Κύπρου, άλλοτε ως απειλή για εισβολή από την Τουρκία και το 1974 με τον τρόμο της επέλασης των τουρκικών στρατευμάτων εισβολής προς τη Λευκωσία.

ΣΕ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;

 

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, στην οποία θα συμμετέχουν και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκος Κοτζιάς και Ιωάννης Κασουλίδης αντίστοιχα.

Η ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ

 

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται σε φάση υποχώρησης. Τον τελευταίο χρόνο, η οργάνωση έχασε εδάφη και οχυρά στο Ιράκ και τη Συρία και κινδυνεύει να χάσει τώρα τη Μοσούλη.

ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΣΙΠΡΑ

 

Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Πιερ Μοσκοβισί είχε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου των Σοσιαλιστών, μετά και το άρθρο κόλαφο του κ. Μοσκοβισί κατά του Σόιμπλε και του Πολ Τόμσεν.

ΟΜΠΑΜΑ ΣΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ;

 

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα και συζήτησαν για τη Συρία και το Ιράκ.

ΕΞΑΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η Ε.Ε.

 

Εξάμηνη παράταση των κυρώσεων κατά Ρωσίας για το ουκρανικό συμφώνησαν οι 28 ηγέτες των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ YAHOO

 

Σε μια αποκάλυψη -βόμβα ότι τον Αύγουστο του 2013 είχαν υποκλαπεί δεδομένα, που αφορούσαν πάνω από ένα δισεκατομμύριο λογαριασμούς χρηστών της, προχώρησε η Yahoo, τρία χρόνια μετά από το συμβάν.