Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:
1.Σε τεντωμένο σχοινί η διαπραγμάτευση.Και ενώ ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ  Σόιμπλε έβαλαν «φρένο».

«ΚΑΥΤΟΙ» ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 

Ρωσία και Brexit oι «καυτοί» φάκελοι της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.Σε «ναρκοθετημένο πεδίο» και υπό τη σκιά της Ρωσίας και του Brexit οι συνομιλίες στις Βρυξέλλες. Κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας για τον ρόλο της στην Ουκρανία, στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη συριακή σύρραξη: 

ΟΙ ΕΝΤΑΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ Ε.Ε. - ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΑΣΙΜΕΣ

 

Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων - Δεν πάγωσαν, όπως ζητούσε η Αυστρία, δεν ανοίγουν νέα κεφάλαια "υπό τις τρέχουσες περιστάσεις", όπως ανακοίνωσε η σλοβακική προεδρία.

ΠΩΣ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ

 

Η απάντηση του ΔΝΤ ή πώς η διαπραγματευτική κακομοιριά της κυβέρνησης εγκλωβίζει τη χώρα. Στη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή είχα τονίσει ότι στη σύγκρουση μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα η δήθεν διαπραγματευόμενη κυβέρνηση έχασε και προς τις δυο πλευρές:

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ

 

Είναι ώρα να κάνουμε μια υπέρβαση, χωρίς απειλές και με σεβασμό στην κυριαρχία κάθε χώρας.«Είναι ώρα να κάνουμε μια υπέρβαση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, ενώ αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα σημείωσε: «Θα έχω την ευκαιρία να το συζητήσω με πολλούς συναδέλφους χωρίς απειλές και με σεβασμό στην κυριαρχία της κάθε χώρας».

ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! NAVTEX ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ 2017!!! “ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ” ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

“Κλειδώνουν” το Αιγαίο για σχεδόν ένα χρόνο -όλο το 2017- οι Τούρκοι! Χθές εκδόθηκαν οι NAVTEX 821-822-823/16 με τις οποίες η Τουρκία επιχειρεί να δεσμεύσει 3 περιοχές του Αιγαίου (Βόρεια ΛΗΜΝΟΥ-ΒΑ ΣΚΥΡΟΥ και Νότια ΙΚΑΡΙΑΣ) για μεγάλα χρονικά διαστήματα (περίπου 11 μήνες συνολικά) για το έτος 2017.

ΤΟ ΙΣΛΑΜ Ο ΗΡΑΚΛΕΙΟΣ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ

 

Ελεημοσύνη πονόψυχου χρεοκόπου χαρακτήρισε ο πρ. υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος το μοίρασμα κοινωνικού μερίσματος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Θυμίζει το «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα», και το «λεφτά υπάρχουν», ορόσημα της κρίσης που διέρχεται η χώρα μας και που επιτείνεται με το προσφυγικό.

ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

 

«Στη Ρουμανία και τη Σερβία γίνεται σχεδόν κάθε εβδομάδα και μία γερμανική επένδυση». Με τα λόγια αυτά ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Μαΐλλης προσδιόρισε τους νέους επενδυτικούς παραδείσους της Ευρώπης.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΤΙ;

 

Όποιες και αν είναι οι εμπλοκές της τελευταίας στιγμής, η ανακατάληψη του ανατολικού Χαλεπίου από τον συριακό στρατό και τους συμμάχους του έχει ουσιαστικά συντελεσθεί. Πρόκειται για ορόσημο στην κρίση της Συρίας, με επιπτώσεις που εκτείνονται πέραν αυτής.

ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ «ΠΥΡΑ» ΚΑΤΑ ΝΔ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

 

Με ονομαστική ψηφοφορία για το έκτακτο βοήθημα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και το «πάγωμα» της αύξησης του ΦΠΑ σε νησιά του Αιγαίου που ο ίδιος ανακοίνωσε, αλλά και με κατά μέτωπο επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας απαντά ο πρωθυπουργός στις έντονες αντιδράσεις των θεσμών στις εξαγγελίες του, που έχουν οδηγήσει σε «εμπλοκή» στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης.

Ο ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΖΙΝΚΕ ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ, επέλεξε για την ηγεσία του αμερικανικού υπουργείου των Εσωτερικών, τον Ράιαν Ζίνκε, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της μεταβατικής κυβερνητικής ομάδας, που έχει συγκροτήσει ο Τραμπ.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΓΩΜΑ» ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

 

Τη στήριξη του στην Ελλάδα εξέφρασε ο Πιερ Μοσκοβισί σε δηλώσεις του σχετικά με την απόφαση της Ευρωζώνης να «παγώσει» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα. «Η εκτίμηση μας για τα μέτρα αυτά είναι σε εξέλιξη και ως εκ τούτου, εξ ορισμού δεν έχει ολοκληρωθεί.

ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ Ο ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

 

Ανέφερε ακόμη ότι είμαστε και σε πολύ καλό δρόμο για να κατατεθεί το ν/σ για τα μεταπτυχιακά που είχε διαμορφωθεί από την κ.Αναγνωστοπούλου, αφού ληφθούν υπόψη πολλές από τις ρυθμίσεις που έχουν προταθεί από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΖΗΤΑ Ο ESM

 

Mετά τις εξηγήσεις που ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες o Σόιμπλε, για την χορήγηση της «13ης σύνταξης»  ο ESM αλλά και το Eurogroup, παγώνουν το πολυαναμενόμενο δώρο που θα έδινε ανάσα σε χιλιάδες Έλληνες.