Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:
1.Παράπονα πίσω από τις κλειστές πόρτες. Με παράπονα ξεκίνησε η πρώτη ημέρα του νέου γύρου συναντήσεων της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς η οποία έλαβε χώρα στον απόηχο του άρθρου των δύο αξιωματούχων του ΔΝΤ στο οποίο το Ταμείο τόνισε ότι:

ΤΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΣΥΡΟ

 
Μέτρα  παρέμβαση για την ενίσχυση και ανάπτυξη της νησιωτικής Ελλάδας από τη Νίσυρο εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός- Διαβάστε όλη την Ομιλία ΕΔΩ....
 


ΤΑ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΖΗΤΑ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Απαντήσεις για τις  εξαγγελίες Τσίπρα προκειμένου να προχωρήσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος ζητά ο Σόιμπλε.Η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να θέτει και πάλι εν αμφιβόλω την υλοποίηση των σχεδιαζόμενων βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αναφέρουν σήμερα οι γερμανικές εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke.

ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

Χρόνος χαμένος από μικροπολιτικές αποφάσεις. Ο χρόνος είναι πρόοδος. Μετά από 3 μνημόνια, 5 εκλογικές αναμετρήσεις και ένα δημοψήφισμα, με διαφορετικές κυβερνήσεις και διαφορετικούς πρωθυπουργούς, οδηγούμαστε νομοτελειακά στην παράφραση του ρητού «ο χρόνος είναι χρήμα», σε «Ο χρόνος είναι πρόοδος».

ΔΡΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ BBC ΡΩΣΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Μια σειρά δολοφονιών ανδρών από άνδρες που προέρχονται από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ έχει λάβει χώρα στην Τουρκία - και, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΕΠΕΦΤΑΝ ΒΡΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Oι μίζες έπεφταν βροχή στην Ελλάδα, με αποδέκτες χιλιάδες γιατρούς, μικρούς και μεγάλους, διοικήσεις κρατικών νοσοκομείων και άλλους κρατικούς αξιωματούχους, αρμόδιους για θέματα υγείας, σύμφωνα με στοιχεία – φωτιά που φέρεται να έχουν στα χέρια τους οι Αμερικανικές αρχές.

ΑΝΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ ΚΟΜΗΤΗ ΣΤΗ ΓΗ

 

Η ανθρωπότητα είναι δυστυχώς απροετοίμαστη για μια ξαφνική επαπειλούμενη πρόσκρουση κομήτη ή αστεροειδούς στη Γη, προειδοποίησε ένας επιστήμονας της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΛΜΥΡΑΣ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

Ο συριακός στρατός έστειλε την Τρίτη ενισχύσεις στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τ-4 το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση δυτικά της Παλμύρας ώστε να ενισχύσει τη φρουρά του.

ΝΕΟ «ΠΑΡΤΥ» ΜΕ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

 

Αντιμέτωποι με κακούργημα βρίσκονται οι εκπρόσωποι δύο εταιρειών που προμηθεύουν με ιατρικά υλικά δυο μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, μετά από ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους με εντολή της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου.

ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΗΡΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΖΕΝΤΙΛΟΝΙ

 

Την ψήφο εμπιστοσύνης του ιταλικού Κοινοβουλίου απέσπασε με 368 «ναι» έναντι 105 «όχι» η νέα κυβέρνηση υπό τον Πάολο Τζεντιλόνι, με το Κίνημα 5 Αστέρων (Μ5S) του Μπέπε Γκρίλο, την ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά και βουλευτές που ανήκουν στις παρατάξεις των Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Μάριο Μόντι να απέχουν της ψηφοφορίας.

ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Η Ε.Ε.

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν προτίθεται να ανοίξει νέα κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία υπό τις «τρέχουσες περιστάσεις», ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών των 28 στις Βρυξέλλες.

ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΚΙΝΤΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ

 

Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μέλη της Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας Ειρήνης Ενωμένη Κύπρος μαζί με 95 περίπου οργανώσεις πραγματοποιούν πορεία από το γραφείο του Μουσταφά Ακιντζί στα κατεχόμενα προς το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία προς υποστήριξη της διαδικασίας για λύση του Κυπριακού.