Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΞΑΝΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΜΥΡΑΣ.Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έφθασαν στα όρια της αρχαίας πόλης της Παλμύρας, στην κεντρική Συρία, από όπου είχαν εκδιωχθεί πριν από εννέα μήνες, κι ενεπλάκησαν χθες σε σφοδρές συγκρούσεις με τα στρατεύματα του συριακού καθεστώτος.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ;

 

"Λύση του Κυπριακού" η κατάλυση του Κυπριακού κράτους;Οι τρέχουσες συνομιλίες για το κυπριακό είναι μια “τελευταία ευκαιρία” για τη λύση του ή συνιστούν κίνδυνο κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας;

ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ο ΜΥΘΟΣ

 

Η επώαση του ηγετικού Μύθου του Ερντογάν έγινε με αξιοσημείωτη βραδύτητα. Πρωτοεμφανίστηκε στα σαλόνια της Δύσης πριν από περίπου δεκαπέντε  χρόνια ως πρωθυπουργός όπου τον υποδέχθηκαν ως τον « νέο ευρωπαίο πολιτικό», έγινε δεκτός με ιδιαίτερες τιμές, δουλικές φιλοφρονήσεις και κολακείες.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΥΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ

 

Η κατάσταση περιπλέκεται στη Συρία - Η Τουρκία υποπτεύεται το Ιράν για το βομβαρδισμό στην Αλ Μπαμπ. Προς Ιράν κοιτούν οι Τούρκοι για την από αέρος επίθεση που δέχθηκαν στην Αλ Μπαμπ!  Στρατηγικές ήττες υπέστη ο Ερντογάν στα μέτωπα του Ιράκ και της Συρίας.

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΔΙΕΤΑΞΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ CIA

 

Η CIA επισήμως λέει ότι "ο Πούτιν εξέλεξε τον Τραμπ στις ΗΠΑ"! Ο Ομπάμα διέταξε έρευνα .Η αμερικανική υπηρεσία κατασκοπείας CIA κατέληξε ότι η Ρωσία παρενέβη στις φετινές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

EΡΧΕΤΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

 

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση στην Ιταλία ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απέρριψε το αίτημα της  τράπεζας Monte dei Paschi di Siena (MPS) για παραχώρηση χρόνου μέχρι τον Γενάρη, ώστε να υλοποιηθεί η αύξηση κεφαλαίου ύψους 5 δις κλυδωνίζοντας έτι τα θεμέλια της τρίτης μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας που επιθυμούσε να υλοποιήσει σχέδιο ιδιωτικής διάσωσης.

ΣΕ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Σε παράκρουση το καθεστώς Ερντογάν, που αντιλαμβάνεται ότι δεν του βγαίνουν οι σχεδιασμοί του στην Κύπρο χάρη στη σθεναρή στάση της ελληνικής κυβέρνησης και ιδιαίτερα του υπουργού Εξωτερικών μας, του Νίκου Κοτζιά, βγήκαν να πουν αυτοί οι εισβολείς και κατακτητές του βόρειου μέρους του νησιού ότι δήθεν συνεχίζουν να είναι εγγυήτρια δύναμη όλης της Κύπρου.

ΟΛΑΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

Με ελικόπτερο έφθασε στις 18.50 στην πρωτεύουσα της Κύπρου, Λευκωσία,  (στο Αρχηγείο της Κυπριακής Αστυνομίας) ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, υπό την εποπτεία ελικοπτέρων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ» ΑΠΟ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ

 

Με συμπάθεια, κατανόηση και υπό το πρίσμα της αναγνώρισης της προσπάθειας της Ελλάδας για τη δημοσιονομική προσαρμογή και επίτευξη των στόχων του MoU βλέπει η Κομισιόν το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την παροχή της 13ης σύνταξης και εξαίρεση από την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που δοκιμάζονται από την προσφυγική κρίση.

300 ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΚΟΥΡΔΟΥΣ

 

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η εμπλοκή της Τουρκίας στον πόλεμο στη Συρία. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, 300 Τούρκοι κομάντος θα εισέλθουν στη Συρία για να πολεμήσουν τους συμμάχους των ΗΠΑ Κούρδους αντάρτες.