Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).13η σύνταξη για χαμηλοσυνταξιούχους και αναστολή του αυξημένου ΦΠΑ στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου προανήγγειλε ο Τσίπρας.Μέτρα ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας.

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

 
Μύθοι και πραγματικότητες - Η ανάλυση του ESM. Όλη η αλήθεια για το χρέος σε 16 ερωτήσεις – απαντήσεις. Τις απαντήσεις για το ελληνικό χρέος και τι ισχύει μετά τις αποφάσεις του Eurogroup, αναλύει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕSM). Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....
 


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΝΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΜΕΤΡΟ

 

H «μπάλα στο γήπεδο των θεσμών»: Κανένα περιθώριο για νέα μέτρα, τονίζει η ελληνική πλευρά.«Η Ελλάδα έχει προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει, ενώ έχει κάνει αυτά που πρέπει για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ;

 

Ευρωπαϊκό «όνειρο» και πραγματικότητα - Πού πάει η Ευρώπη;Η προ ελαχίστων ημερών εκλογική αναμέτρηση στην Αυστρία και το άρτι διεξαχθέν δημοψήφισμα της Ιταλίας αποτελούν σημεία σε μια σειρά από γεγονότα ενός κύκλου που έχει ήδη αρχίσει να οδηγεί σε αναδιατάξεις στην Ευρωζώνη.

ΟΙ ΗΠΑ ΔΙΝΟΥΝ STINGER ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΟΥ PYD

 

Πραγματικό σοκ στην Τουρκία - Οι ΗΠΑ δίνουν STINGER στους Κούρδους του PYD. Το τοπίο στη Βόρεια Συρία αρχίζει να ξεκαθαρίζει. Μετά τη "σύσφιξη" των σχέσεων της Τουρκίας με τη Ρωσία, στο θέμα της Αλ Μπαμπ και του Χαλεπίου.

ΤΟ «ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ» ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ

 

Ποιοι θα πάρουν το «δώρο Χριστουγέννων» που μοιράζει η Κυβέρνηση: Ποιοι μένουν εκτός, πότε θα γίνει η πίστωση. Σύμφωνα με τις χθεσινές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, η κυβέρνηση επιστρέφει ως «δώρο Χριστουγέννων» παροχή από 300 έως 800-850 ευρώ.

Ο ΡΕΝΤΣΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ

 

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Ματέο Ρέντσι μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, του ζήτησε να παραμείνει στη θέση του μέχρι την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους κομμάτων, οι οποίες ξεκινούν το απόγευμα.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΕ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Η Ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, περνάει από την Ελλάδα. Όσο κι αν ενοχλεί αυτό την αλβανική ηγεσία αλλά και ορισμένα μέλη της ΕΕ που λειτουργούν υπονομευτικά στις συνομιλίες των δυο χωρών, είναι μια πραγματικότητα.

ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ISIS

 

Ο αρχηγός της υπηρεσίας κατασκοπείας της Βρετανίας MI6, Αλεξ Γιάνγκερ, σε συνέντευξη του υπογράμμισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται υπό το φόβο μιας τρομοκρατικής επίθεσης, καθώς υπάρχει η απειλή ενός χτυπήματος "χωρίς προηγούμενο" από τον ISIS, με αφορμή τον πόλεμο στη Συρία. 

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ

 

Μέσα σε ένα χρόνο οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας έχουν κάνει στροφή 180 μοιρών. Μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού πέρυσι τον Νοέμβριο, η Δύση περίμενε με κομμένη την ανάσα την εκδίκηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με ένα χτύπημα στη γείτονα, ώστε να βρει αφορμή το ΝΑΤΟ να εισχωρήσει περισσότερο στην Ευρώπη.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΥΟΥΝ!

 

Στη βορειοανατολική Τουρκία βρίσκεται ένα χωριό, που ελάχιστοι γνωρίζουμε και δεν έχει χάσει την ελληνικότητά του. Θυμίζουμε πως η Συνθήκη της Λωζάνης προέβλεπε ανταλλαγή πληθυσμού με γνώμονα το θρήσκευμα και όχι την εθνικότητα.