Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Γενική απεργία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη. Ποιοι απεργούν, πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σε γενική 24ωρη απεργία προχωρά η ΓΣΕΕ σήμερα Πέμπτη και ξεκινά με συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00 το πρωί.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ;

  

Η ήττα της δια πυρός και σιδήρου παγκοσμιοποίησης.Η καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση δεν είναι η μοίρα της ανθρωπότητας, γιατί υπάρχει η Εναλλακτική Λύση της άμεσης-αταξικής δημοκρατίας.

ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2017 ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ

 

Σημαντική πρόοδο της Ελλάδας στη λειτουργία του συστήματος ασύλου, διαπιστώνει η Κομισιόν και προτείνει τη σταδιακή επαναφορά της Συνθήκης του Δουβλίνου στην Ελλάδα από τον Μάρτιο του 2017.

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ «ΑΝΟΙΓΕΙ» «ΠΑΡΑΘΥΡΟ» ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Μη δεσμευτική πρόταση για την σταδιακή επαναφορά του Δουβλίνου από τις 15 Μαρτίου 2017 καταθέτει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κρίνοντας πως η κατάσταση στην Ελλάδα ως προς το σύστημα καταγραφής ασύλου και υποδοχής/υποστήριξης μεταναστών και προσφύγων έχει σημειώσει θεαματική βελτίωση.

ΕΝΤΟΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

 

Στη Γενεύη μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα μεταβούν οι Πολιτικοί Αρχηγοί , καθώς το αίτημα τους έγινε αποδεκτό από τον ΠτΔ  κατά τη διάρκεια του   Εθνικού Συμβουλίου.

ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ

 

Σε ένα διάταγμα που πέρασε σχεδόν απαρατήρητο, η Ευρωπαϊκή Ενωση κατηγορείται από τη Ρωσία ότι «επιδιώκει, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, να υπονομεύσει την περιφερειακή και συνολική σταθερότητα».

ΣΕ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Νέες «αποκαλυπτικές» καταστροφικές προβλέψεις κάνει ο αρχισυντάκτης της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak και φερέφωνο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καραγκιούλ.

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ

 

Για τελευταία φορά ως πρόεδρος των ΗΠΑ ο Μπαράκ Ομπάμα πέρασε το κατώφλι της αεροπορικής βάσης ΜακΝτιλ στη Φλόριδα όπου έδωσε βαρυσήμαντη ομιλία για την τρομοκρατία και την ασφάλεια.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΤΟΜΣΕΝ ΚΑΙ ΔΝΤ»

 

Με μετωπική επίθεση απαντά στις Συμπληγάδες ΔΝΤ και Βερολίνου η κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο να δίνει το σύνθημα για πυρ κατά βούληση στον εκπρόσωπο του Ταμείου για την Ευρώπη, Πολ Τόμσεν, ο ρόλος του οποίου πλέον… ελέγχεται μετά και το προχθεσινό Eurogroup.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΙΚΕΤΩΝ Ο ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΣ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ «ΑΠΑΙΤΕΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών το αμέσως επόμενο διάστημα, ζήτησε από τις ελληνικές Αρχές ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.