Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Το Eurogroup υιοθέτησε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος.
Ανακούφιση για την κυβέρνηση η απόφαση του Eurogroup τo οποίο υιοθέτησε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος.

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΩΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ 3,5% ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

 
Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος ήρθαν τώρα, το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης πάει για τη νέα χρονιά, τα επιπλέον μέτρα για το 2018 και όσο θα παραμείνουν τα υψηλά πλεονάσματα παραμένουν στο τραπέζι και ο δημοσιονομικός «κόφτης» μοιάζει να γίνεται πλέον καθεστώς. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΧΑΛΕΠΙ ΝΕΕΣ ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

 

Ο συριακός στρατός κέρδισε περισσότερο έδαφος στη μάχη για την ανακατάληψη των ανταρτοκρατούμενων συνοικιών του Χαλεπιού, την ώρα που η Κίνα και η Ρωσία άσκησαν για μια ακόμη φορά βέτο σε μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κήρυξη επταήμερης εκεχειρίας στην πόλη.

Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΘΥΜΑ;

 

Ναι, φαίνεται πως η Κύπρος και η προοπτική επανένωσής της, μπορεί ν' αποδειχθεί το πρώτο θύμα. Το πρώτο θύμα των «αναθεωρητικών» ιδεοληψιών και των αυτοκρατορικών φαντασιώσεων του Ταγίπ Ερντογάν. Καθώς εκεί που ονειρεύεται τα «σύνορα της καρδιάς του» δεν αποκλείεται να βλέπει ως πρώτη (και εύκολη;) προσέγγιση των επιδιώξεών του το μαρτυρικό νησί.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 73 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

«Ρέει» ασταμάτητα το αίμα στο Χαλέπι Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μεταξύ των θυμάτων στην Μααράτ αλ-Νούμαν είναι πέντε παιδιά και έξι μέλη της ίδιας οικογένειας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

 

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για συμφωνία χωρίς νέα μέτρα». «Η απόφαση του Eurogroup για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα είναι σημαντικη επιτυχία και αποφασιστικό βήμα για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συνακτών.

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ

 

Παρότι η κυβέρνηση ερμήνευσε ως σημαντική επιτυχία το αποτέλεσμα του Eurogroup της Δευτέρας, οι Financial Times κάνουν λόγο για «ναυάγιο» των συζητήσεων και για κόντρα μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων.

ΟΡΓΗ ΑΓΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

 

Την αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι τρεις από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΛΕΣΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ

 

Ο νέος εκπρόσωπος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος απείλησε σήμερα με επιθέσεις εναντίον τουρκικών πρεσβειών σε όλο τον κόσμο, ενώ κάλεσε τους υποστηρικτές της οργάνωσης στην πόλη Ταλ Αφάρ στο Ιράκ να μην εγκαταλείψουν την περιοχή καθώς οι τζιχαντιστές αντιμετωπίζουν επιθέσεις από διάφορα μέτωπα.

Η DEUTSCHE BANK ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

 

Ο επικεφαλής της Deutsche Bank προειδοποίησε τη Δευτέρα πως το οικονομικό περιβάλλον παραμένει αβέβαιο, ιδιαίτερα μετά την ήττα του ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ

 

Μόλις μισή ώρα διήρκησε η δεύτερη συνάντηση που είχε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζο Ματαρέλα, στο Κυρηνάλιο Μέγαρο έπειτα από την οποία έγινε γνωστό πως η παραίτησή του «παγώνει».

ΟΙ ΙΡΑΚΙΝΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ «ΥΠΟΥΡΓΟ» ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Οι ιρακινές αντιτρομοκρατικές δυνάμεις ανακοίνωσαν τη Δευτέρα τον θάνατο του «υπουργού» Πετρελαίου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη βορειοδυτική επαρχία Νινευή του Ιράκ.