Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Παραιτήθηκε ο Ρέντσι.Ο Ματέο Ρέντσι ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος ότι το πρωί της Δευτέρας θα υποβάλλει την παραίτησή του στον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα. “Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη” είπε μεταξύ άλλων.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣ ΣΤΑΪΝΜΑΓΕΡ

 

Αλέξης Tσίπρας: «Έχει έρθει η ώρα, η Ευρώπη να στρέψει το ενδιαφέρον της στην Ελλάδα με αλληλεγγύη».«Ο λαός μας έχει κάνει θυσίες στο όνομα της Ευρώπης. Έχει έρθει η ώρα, η Ευρώπη να στρέψει το ενδιαφέρον της στην Ελλάδα με αλληλεγγύη» αναφέρει ανάρτηση του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στο Twitter.

Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

 

Ο παραλογισμός του συστήματος: 
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η δημοκρατία είναι το καλύτερο δυνατό πολίτευμα αφού ρωτάς τη γνώμη του λαού.

ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΧΙ

 
Τι φέρνει η νίκη του «οχι» στην Ιταλία: τα σενάρια της επόμενης ημέρας. Προβληματισμό σχετικά με το μέλλον των σχέσεων της Ιταλίας με την ΕΕ και το μέλλον του ευρώ φέρνει το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος για τη συνταγματική μεταρρύθμιση στην Ιταλία, το οποίο γενικότερα εκλαμβάνεται ως άλλη μία νίκη των λαϊκιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ

 

Οι επιτυχίες του Ιρακινού Στρατού και των συμμαχικών του δυνάμεων στην μάχη της Μοσούλης, έδωσαν την ευκαιρία σε έμπειρους δημοσιογράφους να ενημερώσουν για τα ευρήματα αναφορικά με τις πηγές των όπλων του Ισλαμικού Στρατού.

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΞΑΦΝΙΚΗ ΒΙΑΣΥΝΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ;

 

HΠΑ-Βρετανία-ΕΕ-Ρωσία-Ισραήλ: Το γεωπολιτικό παιχνίδι πάνω στο σώμα της Κύπρου. Γιατί, ξαφνικά, όλοι ενδιαφέρονται για το Κυπριακό;

ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ Η ΆΓΚΥΡΑ

 

Θα στέλνει εικόνες στο κέντρο επιχειρήσεων της τουρκικής αεροπορίας. Η Τουρκία εκτοξεύει τον πρώτο υψηλής τεχνολογίας και ευκρίνειας κατασκοπευτικό δορυφόρο, ο οποίος θα στέλνει εικόνες στο κέντρο επιχειρήσεων της τουρκικής αεροπορίας.

ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

 

Χωρίς αποτέλεσμα ήταν και η δεύτερη τηλεδιάσκεψη που έγινε το Σάββατο το βράδυ μεταξύ των θεσμών και του οικονομικού επιτελείου 48 ώρες πριν από το Eurogroup της Δευτέρας όπου θα συζητηθεί η δεύτερη αξιολόγηση, τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και οι δημοσιονομικοί στόχοι μετά το 2018 χωρίς όμως να αναμένεται συμφωνία.

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ ΣΤΗ ΡΑΚΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) μεταφέρει βαρύ οπλισμό που έχει στην κατοχή του από περιοχές του δυτικού Ιράκ, που ακόμα κατέχει, στα εδάφη που ελέγχει στη Συρία.

ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

 

Εκτός ελληνικού τραπεζικού συστήματος πραγματοποιείται ο μεγαλύτερος όγκος των πωλήσεων ακινήτων από Έλληνες σε ξένους, με αποτέλεσμα να καθίσταται ακόμα δυσκολότερη η εκτίμηση της πραγματικής εικόνας της αγοράς, και κυρίως αυτής των εξοχικών κατοικιών.

34 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥ PKK

 

Αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) εξαπέλυσαν επίθεση στο κεντρικό στρατόπεδο του τουρκικού στρατού στην επαρχία Χακάρι, στη νοτιοανατολική Τουρκία, προκαλώντας σημαντικές απώλειες στον τουρκικό στρατό.

«ΒΑΡΥ ΠΛΗΓΜΑ» ΠΙΘΑΝΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΛΕΠΕΝ

 

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι αν εκλεγεί η Μαρίν Λεπέν στη γαλλική προεδρία στις εκλογές του Μαΐου του 2017 θα πρόκειται για "ένα βαρύ πλήγμα" για την Ευρώπη και εξέφρασε την ελπίδα να εκλεγεί κάποιος υποψήφιος ενός από τα παραδοσιακά κόμματα.