Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η Γεωστρατηγική στο προσκήνιο: Ο άξονας Γερμανίας - Τουρκίας Κατάρ δεν είπε ακόμα την τελευταία του λέξη. ΓΙΑΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΕΞΩΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.Η ειδησιογραφία τρέχει καθημερινά και αποπροσανατολίζει.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

 
Μήνυμα στην τουρκική ηγεσία στέλνει μέσω της ΕΡΤ1, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Μιλώντας στην εκπομπή «ΕΠΩΝΥΜΩΣ» και τον Βασίλη Ταλαμάνγκα, στην ΕΡΤ1. Δείτε όλη την Συνέντευξη ΕΔΩ....
 


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΟΛΑΝΤ ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΜΑ


Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουν πηγές της κυβέρνησης στη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Φρανσουά Ολαντ, στα μηνύματα που η συνάντηση εξέπεμψε για την ελληνική οικονομία και τα εθνικά θέματα, αλλά και στο γεγονός της κοινής παρουσίας τους στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΥ Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΘΥΜΑ;

 

Πού τελειώνουν τα "σύνορα της καρδιάς" του μεγαλομανούς Σουλτάνου; Πρώτο θύμα η Κύπρος; Ναι, φαίνεται πως η Κύπρος και η προοπτική επανένωσής της, μπορεί ν' αποδειχθεί το πρώτο θύμα. Το πρώτο θύμα των «αναθεωρητικών» ιδεοληψιών και των αυτοκρατορικών φαντασιώσεων του Ταγίπ Ερντογάν.

Η ΜΟΣΧΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ISIS ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

 

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για συνομιλίες με τις ΗΠΑ για μία πλήρη απόσυρση των αντικαθεστωτικών δυνάμεων από το ανατολικό Χαλέπι της Συρίας όμως η άμεση απάντηση των ανταρτών ήταν ότι δεν πρόκειται να παραδοθούν.

Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ

 

Μήνυμα ότι η ισχύς της Συνθήκης της Λωζάνης είναι «αδιαμφισβήτητη» απευθύνει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΕΙ ΣΥΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Προειδοποίηση ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) θα επιτεθεί ξανά στην Ευρώπη απηύθυναν ευρωπαϊκές πηγές, τονίζοντας πως οι επόμενες ενέργειές του μπορεί να συμπεριλάβουν αυτοκίνητα – βόμβες, κυβερνοεπιθέσεις, ή ακόμη και τη χρήση χημικών όπλων.

OΛΟΙ ΥΠΕΡ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ - ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΗΣ - ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Η ανάγκη για μια νέα εκεχειρία στο Χαλέπι καθίσταται όλο και πιο επιτακτική, τη στιγμή που υπολογίζεται ότι οι εγκλωβισμένοι άμαχοι αριθμούν περί τους 275.000 ανθρώπους ενώ μόλις τις τελευταίες ημέρες 31.500 άμαχοι εκτοπίστηκαν, για να σωθούν από τις συγκρούσεις, που έχουν φτάσει σε υψηλό σημείο κλιμάκωσης.

ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT

 

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία σχεδιάζει να καταθέσει μία τροπολογία επι του νομοσχεδίου για την έναρξη της επίσημης διαδικασίας εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός του, σε περίπτωση που επικυρωθεί η απόφαση δικαστηρίου η οποία προβλέπει την εμπλοκή του κοινοβουλίου στη διαδικασία.

ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΦΟΒΑΤΑΙ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΡΙΣΗΣ

 

Τα πολλά ανοιχτά, πολιτικά και οικονομικά, μέτωπα σε διάφορες χώρες της ευρωζώνης δημιουργούν εκνευρισμό στη Γερμανία, η οποία παρακολουθεί τους πολλούς αστάθμητους παράγοντες που υπάρχουν και ανησυχεί για το ενδεχόμενο εκ νέου πυροδότησης της μιας κρίσης στην Ευρώπη, στο επόμενο χρονικό διάστημα.