Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Αναδρομικός «κόφτης» στις συντάξεις.Άσχημα νέα για περίπου 10.000 συνταξιούχους καθώς έρχονται νέες περικοπές. Ειδικότερα θεσπίζεται ανώτατο όριο καταβολής της σύνταξης, όπως προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Η ΑΝΟΗΤΗ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ

 

To τέλος μιας περιφερειακής υπερδύναμης.Αυταπάτες εναντίον πραγματικότητας: Η Τουρκία in limbo.Όταν το AKP ανήλθε στην εξουσία το 2002 κατόρθωσε να οικοδομήσει μία πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική επενδύοντας στην ιδέα ενός αναδυόμενου περιφερειακού ρόλου.

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Κατάθεση χαρτών και πολυμερής εντός Ιανουαρίου.Επανάληψη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και εντατικοποίηση του διαλόγου, με κορύφωση το τριήμερο 9 με 11 Ιανουαρίου στη Γενεύη, αποφάσισαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στο δείπνο με τον Εσπεν Μπαρθ Έιντε, χθες, Πέμπτη.

ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΕΡΕΥΝΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΓΔΕ ΠΩΣ ΤΑ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ

 

Τον τρόπο με τον οποίο πασίγνωστοι Έλληνες, κυρίως επιχειρηματίες αλλά και γνωστά ονόματα της σόου μπίζ απέκτησαν πανάκριβα σπίτια στο εξωτερικό ερευνούν εισαγγελείς και εφορία.

“ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ” ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

 

“Θερμό επεισόδιο” στήνει η Τουρκία.  Η διπλωματία είναι κάτι που χτίζεται. Θέλει χρόνο και στοχοπροσήλωση. Αυτό αποδεικνύεται απ' τις τελευταίες δηλώσεις και ενέργειες Τούρκων και Αλβανών που... δεν είναι και τόσο τελευταίες.

ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΜΑΧΩΝ ΑΠΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

 

Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος δρα στο Ιράκ και στη Συρία εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) παραδέχθηκε ότι άλλοι 54 άμαχοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς που διεξήχθησαν στο ιρακινό και στο συριακό έδαφος μεταξύ του Μαρτίου και του Οκτωβρίου.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ

 

Ένα νέο σενάριο για τις ενέργειες που σαν αλυσίδα οδήγησαν στη συντριβή την περασμένη Τρίτη σε βουνό της Κολομβίας του αεροσκάφους της LAMIA Airlines φέρνει στη δημοσιότητα η Daily Mail.

ΓΕΦΥΡΕΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος δρα στο Ιράκ και στη Συρία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) βομβάρδισαν σήμερα τις τέσσερις από τις πέντε γέφυρες της που συνδέουν τις δύο όχθες του Τίγρη στη Μοσούλη, σε μια προσπάθεια να συμβάλουν να μειωθούν οι αντεπιθέσεις που εξαπολύουν οι τζιχαντιστές κατά των ιρακινών δυνάμεων που προσπαθούν να ανακαταλάβουν την πόλη.

ΘΑ ΠΝΙΞΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

«Από τη σκοπιά μου, είναι σημαντικό να οργανώσουμε από κοινού την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εδώ δεν επιτρέπεται να αφήσουμε μόνες την Ελλάδα και την Ιταλία, αλλά κάθε χώρα θα πρέπει να συμβάλει οικονομικά και με ανθρώπινο δυναμικό για να προστατέψουμε μαζί τα εξωτερικά σύνορα».

ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΚΑΣΟ

 

Οι Τούρκοι τελικά φαίνεται πως τραβούν επικίνδυνα το σχοινί στις σχέσεις τους με την Ελλάδα, καθώς μετά τις προκλητικές δηλώσεις, ήρθαν και νέες ενέργειες που ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Θέλει να προκαλέσει μιά νέα ελληνοτουρκική κρίση στο Αιγαίο.

ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΑΝ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ

 

Αποφασιστική συμβολή στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας θα έχει η επίτευξη του στόχου για την ανακοίνωση μιας συνολικής λύσης ελάφρυνσης του χρέους στην Ελλάδα έστω και αν κάποια από τα μεσοπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα μέτρα θα υλοποιηθούν μετά το 2018. Σε μακροοικονομικό επίπεδο, η ανακοίνωση έστω μιας λύσης του χρέους θα λειτουργήσει σε δύο επίπεδα.

ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΤΖΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ IΜΙΑ

 

Ηχηρή και ξεκάθαρη απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τα Ίμια έδωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.