Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).«Αποχαιρετούμε τον Φιντέλ των φτωχών και καταπιεσμένων».Τους κοινούς ελληνο-κουβανικούς δεσμούς αγώνων, τόσο κατά το παρελθόν όσο όμως και στο τώρα -επί παραδείγματι, η μακρινή Ελλάδα δίνει σήμερα το δικό της αγώνα για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια- αναζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας στον επικήδειό του για τον Φιντέλ Κάστρο.

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ


Με συναισθήματα οργής, απογοήτευσης, ακόμη και ντροπής αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία την πορεία της χώρας -κάτι που έχει αντανάκλαση στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα- όπως αποτυπώνεται στο Πολιτικό Βαρόμετρο Νοεμβρίου της Public Issue.

ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

 

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι η συριακή κυβέρνηση έχει συλλάβει εκατοντάδες ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του ανατολικού Χαλεπιού εξαιτίας της επιχείρησης του συριακού στρατού για την ανακατάληψή του.

Η ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

 

Η Τουρκία, η οποία με την πολιτική της οδήγησε τον δεύτερο γύρο των συνομιλιών στο ελβετικό θέρετρο του Μοντ Πελεράν σε αδιέξοδο, έχει αποφανθεί πως η συνέχεια θα δοθεί το 2017.

71 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ

 

Οι γιατροί συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση των επιζώντων, ενώ μια έρευνα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, για το αεροπορικό δυστύχημα που είχε τραγική συνέπεια τον θάνατο 71 ανθρώπων και τον αφανισμό της Σαπεκοένσε, στο δρόμο για τον τελικό του Copa Sudamericana στην Κολομβία.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

 

Ήταν αναμενόμενο πως για τον Αλέξη Τσίπρα το ταξίδι στην Κούβα με αφορμή τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο, θα ήταν ένα ταξίδι προσκυνηματικού χαρακτήρα. Είχε φανεί από το tweet του όταν έγινε γνωστό ότι ο ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο: «Αντίο κομαντάντε.

ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT

 

Η Βρετανία διέψευσε σήμερα ότι ένα έγγραφο το οποίο φωτογραφήθηκε στα χέρια μιας βοηθού του αντιπροέδρου του Συντηρητικού Κόμματος και το οποίο ανέφερε ότι η στρατηγική της χώρας για το Brexit είναι «και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολόκληρη» αντικατοπτρίζει ορθώς τα σχέδια του Λονδίνου.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ 1,68 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

 

Στους κτηνοτρόφους των νησιών του Αιγαίου που αντιμετωπίζουν κατά κύριο λόγο προβλήματα εξαιτίας των αθρόων προσφυγικών ροών, θα αποδοθεί το σύνολο της έκτακτης στήριξης, συνολικού ύψους 1,68 εκατ.ευρώ, που αναλογεί στη χώρα μας με βάση τον Κανονισμό 2016/1613 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«ΨΗΝΕΤΑΙ» ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 

«Ψήνεται» το νέο κόμμα Βενιζέλου και μάλιστα χθες Δευτέρα τα υποψήφια στελέχη συγκεντρώθηκαν σε ψαροταβέρνα της Νέας Σμύρνης για να τα πουν με την παρουσία έκπληξη του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου.

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΘΕΜΑ «ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ»

 

Οχι μόνο δεν υπαναχωρεί από την πρόκληση για το θέμα της Τσαμουριάς ο Εντι Ράμα αλλά την κλιμακώνει. Μιλώντας στην DW, ο Αλβανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι μεταξύ άλλων «Σε αυτό το κομμάτι του πληθυσμού πρέπει να αναγνωριστεί το δικαίωμα να κινείται ελεύθερα στην Ελλάδα.

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ

 

Στο στάδιο της εκμετάλλευσης από την Energean Oil & Gas εισέρχεται το διαπιστωμένο υπεράκτιο κοίτασμα του δυτικού Κατάκολου, στον νομό Ηλείας. Σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση, η οποία υπεγράφη μεταξύ της εταιρείας και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: